Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Βασίλης Καπερνάρος στον Realfm: Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής - ΒΙΝΤΕΟ



Ο έγκριτος ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος, μια μέρα πριν την έναρξη της δίκης μίλησε στον RealFm στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλο και Μάνο Νιφλή σχετικά με τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής.
Αρχικά, ζήτησε την ήρεμη διεξαγωγή της δίκης μέσα στα πλαίσια της ποινικής δικονομίας υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη στο ποινικό δίκαιο αλλά ευθύνη φυσικών προσώπων.
Σχετικά με την «εγκληματική οργάνωση» είπε ότι το κατηγορητήριο αυτό δεν έπρεπε να υπάρχει. Ο λόγος είναι η πολυσέλιδη και απόλυτα τεκμηριωμένη απαλλακτική εισήγηση του εφέτη Σαλάτα, εν αντιθέσει με την απόφαση της πλειοψηφίας του συμβουλίου που είναι μια "ξεπέτα" 1,5 σελίδας.
Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση μόνο με το 187, αφού η χώρα μας έχει υπογράψει την συνθήκη του Παλέρμο που προϋποθέτει το οικονομικό όφελος πράγμα που δεν έχει βρεθεί στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία.
Ο κ. Καπερνάρος αναφέρθηκε και στην διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, που ο ίδιος είχε καταψηφίσει όταν ήταν βουλευτής, γιατί δεν νοείται χωρίς απόφαση κανενός δικαστηρίου να υπάρξουν διοικητικές κυρώσεις από την βουλή. «Αυτή η απόφαση εξευτελίζει τον θεσμό της Δικαιοσύνης και έγινε για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας «ότι δεν υπάρχει η κατηγορία (της εγκληματικής οργάνωσης) όπως έχει διατυπωθεί σε αυτό το βούλευμα, ήταν για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες και θα το λέω αυτό μέχρι να πεθάνω».
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: