Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Αλβανικό τόξο στα Βαλκάνια: Ο Ράμα δήλωσε ότι η Αλβανία θα ενσωματώσει το Κόσσοβο

Αλβανικό τόξο στα Βαλκάνια: Ο Ράμα δήλωσε ότι η Αλβανία θα ενσωματώσει το Κόσσοβο
Πατώντας πάνω στην έξαρση του αλβανικού επεκτατισμού ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, μιλώντας για ενοποίηση της Αλβανίας με το Κόσσοβο. «Η ενοποίηση των αλβανών της Αλβανίας και του Κοσσόβου είναι αναπόφευκτη και δεν υφίσταται αμφισβήτηση», δήλωσε ο Ράμα το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτικό σταθμό του Κοσσόβου. «Το ερώτημα είναι πώς θα συμβεί. Θα συμβεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως φυσική διαδικασία που όλοι κατανοούν ή θα γίνει ως αντίδραση στην τύφλωση ή οκνηρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης;», σημείωσε ο Ράμα, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «Η πρώτη εναλλακτική είναι η ενοποίηση μέσα στην Ε.Ε, αλλά αν η Ε.Ε συνεχίζει να κλείνει την πόρτα στο Κόσσοβο, οι δυο χώρες μπορεί να υποχρεωθούν να ενοποιηθούν με τον κλασσικό τρόπο».
Είναι ολοφάνερο ότι ο Ράμα επιχειρεί να εφαρμόσει το σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας», ξεκινώντας από το «κράτος» τερατούργημα του Κοσσόβου και την προσπάθεια ενσωμάτωσής του στην Αλβανία. Η επόμενη κίνηση θα είναι τα εδάφη των Σκοπίων που κατοικούν ομοεθνείς του, αλλά και η «Τσαμουριά», δηλαδή η μέχρι τώρα απελευθερωμένη Ήπειρος. Την ίδια ώρα, το ανεκδιήγητο κράτος του ελλαδιστάν, το οποίο νοιάζεται μόνο για τα δικαιώματα όσων μπαίνουν λαθραία στη Χώρα μας, δεν είναι σε θέση να υπερασπίσει, έστω και στοιχειωδώς, τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου από τις συνεχείς προκλήσεις του αλβανικού κράτους.
Αντιθέτως, ετοιμάζεται να κλείσει το προξενείο της Κορυτσάς, δίνοντας έτσι την καλύτερη δικαιολογία στην Αλβανία, η οποία αρνείται ουσιαστικά να αναγνωρίσει την Ελληνικότητα των κατοίκων της περιοχής. Ας μην ξεχνάμε, φυσικά, και τις απίστευτες φιλοφρονήσεις απέναντι στον Ράμα από τους εκπροσώπους της προηγούμενης κυβέρνησης, γεγονός το οποίο αν συνδυαστεί με τη χρηματοδότηση του κόμματος του Μπερίσα από τη Ν.Δ το 1992, αλλά και την άρση της εμπόλεμης κατάστασης με την Αλβανία το 1987, που έκανε το ΠΑΣΟΚ, δείχνει τη διαχρονική δουλικότητα των εκάστοτε εγχώριων κυβερνήσεων απέναντι στους πάντοτε προκλητικούς αλβανούς.
Γιώργος Μάστορας
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: