Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΙΟΣ: ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΕΙΝΑΙ… ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΕΘΙΜΟ

pasxa_0_0
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ:
Με τα ήθη και τα πατροπαράδοτα έθιμά μας, τα έχουν βάλει οι ντόπιοι τελάληδες της Νέας Τάξης Πραγμάτων, διότι η διατήρησή τους από γενιά σε γενιά εμποδίζει την μετατροπή μας σε «κιμά» στη μηχανή της Παγκοσμιοποίησης, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος των Ελλήνων, Χριστόδουλος.
Έτσι, η ομάδα του «Ιού» -που κατά σύστημα προσβάλλει κάθε τι ορθόδοξο κι ελληνικό- επιχείρησε με δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Το Πάσχα του μίσους», να εμφανίσει το πατροπαράδοτο κάψιμο του Ιούδα ως… ναζιστικό έθιμο.
Σας μεταφέρω τα πιο ουσιώδη από όσα εξωφρενικά γράφτηκαν στο εν λόγω άρθρο:
«Προκάλεσε εντύπωση η έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και υπό την αιγίδα της βρετανικής προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA). Η έρευνα διαπίστωνε ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού και απόψεων που υποτιμούν ή αρνούνται το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα.
Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Μάιο του 2014 είχε δημοσιευτεί παγκόσμια έρευνα της αμερικανικής οργάνωσης Anti Defamation League, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε αντισημιτισμό μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών με ποσοστό 69%.
Οι θλιβερές αυτές διαπιστώσεις εξηγούν πολλά για το πολιτικό περιβάλλον στο οποίο κατόρθωσε να ευδοκιμήσει μια ναζιστική και φυσικά κατά πρώτο λόγο αντισημιτική οργάνωση. Στην ίδια κατεύθυνση μας οδηγεί και η εμπειρική διαπίστωση ότι ένα από τα σπάνια έθιμα που επιβιώνουν στις μέρες μας είναι και το πασχαλινό κάψιμο του Ιούδα (ή του Εβραίου), η τελετουργική δηλαδή διαπόμπευση ενός σκιάχτρου ή ομοιώματος ανθρώπου, το οποίο προτού γίνει στάχτη γίνεται στόχος πυροβολισμών και πετροβολήματος.
Μεταμορφωμένη σε τουριστική ατραξιόν, αυτή η ακραία αντιεβραϊκή παράσταση συνδυάζει την αναπαραγωγή του ρατσιστικού στερεότυπου με την απαραίτητη φαντασμαγορία. Μόνο που αυτή η φαντασμαγορία δεν διαφέρει καθόλου ως προς το μήνυμά της από τις εντυπωσιακές τελετές που οργανώνει η Κου Κλουξ Κλαν με τους φλεγόμενους σταυρούς στον αμερικανικό Νότο.
Ας μη γελιόμαστε λοιπόν. Αυτός που υφίσταται όλα αυτά είναι ο Εβραίος-Ιούδας. Όλα τα χαρακτηριστικά που υποτίθεται ότι αποδίδουν στον προδότη, φιλάργυρο και τιποτένιο Ιούδα είναι εκείνα που συνοδεύουν την εικόνα του Εβραίου στη ρητορική του αντισημιτισμού… Ας το ξανασκεφτούμε, όταν θα βρεθούμε για μία ακόμα φορά μπροστά στην αναβίωση αυτού του τάχα «αθώου» εθίμου».
Τώρα είναι το κάψιμο του Ιούδα «ναζιστικό», αύριο θα είναι και ο ίδιος ο εορτασμός της Λαμπρής «ναζιστικός» (εφόσον υπενθυμίζει την Σταύρωση του Κυρίου από τους εβραίους). Εκεί οδηγεί ο κατήφορος της Παγκοσμιοποίησης! Στον πλήρη αποχριστιανισμό μας!
Ανθή
http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: