Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΑΛΛΟΙ 47 ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗΣ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...


Ένοπλοι της ριζοσπαστικής ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, σκότωσαν 47 ανθρώπους κατά τη διάρκεια επίθεσης στην πόλη Μπάμα της βορειοανατολικής Νιγηρίας, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία την Τετάρτη. Η επίθεση αυτή ήταν από τις πλέον φονικές των ισλαμιστών το τελευταίο διάστημα.

Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής της ισλαμικής οργάνωσης ο Αμπουμπακάρ Σεκάου, απείλησε να εξαπολύσει επιθέσεις κατά της πετρελαιοπαραγωγού περιοχής της νότιας Νιγηρίας, σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του που προβλήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων την Τετάρτη.

«Εσείς, οι ηγέτες του Δέλτα του Νίγηρα , σύντομα θα δείτε τα διυλιστήρια σας να καταστρέφονται» αναφέρει ο Σεκάου στο 28λεπτο βίντεο απειλώντας της πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Νιγηρίας που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός μαύρου χρυσού στην Αφρική . Το πετρέλαιο αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 90% των εμπορικών εσόδων της Νιγηρίας από το εξωτερικό. Μέχρι τώρα, η οργάνωση Μπόκο Χαράμ δραστηριοποιείται κυρίως στη βόρειο-ανατολική Νιγηρία, μια περιοχή με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει χαρακτηρίσει τον επικεφαλής της Μπόκο Χαράμ μεταξύ των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών ανά τον κόσμο και προσφέρει ποσό επτά εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον βοηθήσει στον εντοπισμό του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: