Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Συνέλαβαν Βορειοηπειρώτη στην Χιμάρα επειδή πέταξε φεϊγβολάν για την 100η επέτειο από την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου

aftonomi
Στην σύλληψη ενός Έλληνα Βορειοηπειρώτη από την Χειμάρρα προχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου η αλβανική αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Aftonomi.gr, ο συλληφθείσας είναι ο Φ. Δημογιάννης, και οι αλβανικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψή του επειδή πέταξε φεϊγβολάν για την 100η επέτειο από την ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στο κέντρο της Χιμάρας.
Ποια ακριβώς ήταν η αξιόποινη πράξη δεν μπορούμε να καταλάβουμε! Απ' την στιγμή που το ίδιο το αλβανικό κράτος έχει «αναγνωρίσει» την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, τουλάχιστον ως γεγονός.
Η κίνηση αυτή από την πλευρά των Αλβανών προσπαθεί να εκφοβήσει για άλλη μια φορά τους Βορειοηπειρώτες στερώντας τους το δικαίωμα να γιορτάσουν όπως αυτή νομίζουν την ιδιαίτερη αυτή στιγμή για την Βορειοηπειρωτική Κοινότητα!
Πάντως περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξουν αντιδράσεις καταρχάς από διεθνής οργανισμούς στην Αλβανία και κατά δεύτερον από τις ελληνικές διπλωματικές αρχές!
Υ.Γ.: Δεν είδαμε να συλλαμβάνεται στην Ελλάδα κανένας Αλβανός για τα φεϊγβολάν που είχαν πετάξει στους δρόμους της Αθήνας για την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας!
πηγή: www.aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: