Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Αφήστε την ΑΟΖ, για να μην αυξηθεί η ένταση με την Τουρκία!


ΔΗΜΑΡ: Αφήστε την ΑΟΖ, για να μην αυξηθεί η ένταση με την Τουρκία!
«Συναντίληψη» με τα ορφανά του Τσαουσέσκου διαπίστωσε ο Αβραμόπουλος!
Συνάντηση για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, είχε αυτές τις μέρες με τον υπουργό των Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλο, αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Βουδούρη, Γιαννακάκη και Γεωργάτο. Διαβάζουμε σχετικά με την συζήτηση:

«“Συναντίληψη” με τον υπουργό σε κρίσιμα εθνικά θέματα διαπίστωσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ… Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ αποτιμά θετικά τη συνάντηση, εκτιμώντας ότι υπάρχει κοινός άξονας θέσεων με τον κ. Αβραμόπουλο, όσον αφορά στα θέματα της ονομασίας και της ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, του Κυπριακού, των ελληνοτουρκικών σχέσεων και “της αναγκαιότητας να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας καθώς και στο ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η χώρα μας στον μεταβαλλόμενο αραβικό κόσμο”».

Συναντίληψη, λοιπόν! Αλλά, το κόμμα των… ανανεωτικών νοσταλγών του Τσαουσέσκου, είναι εξ’ όσων γνωρίζουμε υπέρ του «συμβιβασμού» με τα Σκόπια στο θέμα του ονόματος, κι ας έχει μέσα τον όρο «Μακεδονία», είναι υπέρ του σχεδίου Ανάν για την Κύπρο, υπέρ της άνευ όρων ελληνο-τουρκικής «φιλίας», κ.τ.λ., κ.τ.λ. Συμφωνεί άραγε και η ΝΔ μ’ αυτές τις θέσεις;

Τέλος, ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και η «παρέμβαση» της ΔΗΜΑΡ στο μέγα θέμα της ΑΟΖ. Η άμεση ανακήρυξη και οριοθέτηση της οποίας υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, για να καταλήξει στην «συστηματική προετοιμασία για ανακήρυξη ΑΟΖ», όπως αναφέρει η προγραμματική συμφωνία για την μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (δηλαδή «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»). Αναφέρει σχετικά με την «παρέμβαση» της ΔΗΜΑΡ το καθεστωτικό «Βήμα»: «Από τη ΔΗΜΑΡ τόνισαν ότι χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί στο θέμα της ΑΟΖ, με δεδομένο, όπως επισημάνθηκε, ότι την Ελλάδα την ενδιαφέρει να μην αυξηθεί η ένταση».

Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, το αριστερό δεκανίκι της μνημονιακής συγκυβέρνησης προτρέπει σε πλήρη εγκατάλειψη της ανακήρυξης-οριοθέτησης της ΑΟΖ «για να μην αυξηθεί η ένταση με την Τουρκία»! Άραγε, ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί η ΔΗΜΑΡ; Προφανώς, αυτών που τους διαφήμιζαν λυσσωδώς κατά την προεκλογική περίοδο και αυτών που επέβαλαν την παρουσία τους στη συγκυβέρνηση!
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/dhmar-afhste-thn-aoz-gia-na-mhn-aujhthei-h-entash-me-thn-tourkia

Δεν υπάρχουν σχόλια: