Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η 14 ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


"Χορταστική" αναμένεται να είναι η δεύτερη ημέρα για τα ελληνικά χρώματα! Δεκατέσσερις αθλητές κάνουν ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου σε εννέα διαφορετικά αθλήματα.

Ποδαρικό στην ημέρα και στη σκοποβολή με την Αθηνά Δούκα (11.00) στον προκριματικό των 10μ. αεροβόλου πιστολιού. Ο τελικός γίνεται την ίδια ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Ελπίδες πρόκρισης στους ημιτελικούς των 100μ. ύπτιο (11.15) έχει ο Άρης Γρηγοριάδης. Έχει την 11η επίδοση με χρόνο 22.28 δευτερόλεπτα και βάζει στόχο πρώτα την πρόκριση στον ημιτελικό, "χτυπώντας" ίσως και το πανελλήνιο ρεκόρ.

Το μεσημέρι (11.30) στον προκριματικό των γυναικών στην ενόργανη γυμναστική, η Βάσω Μιλλούση θα επιχειρήσει να κάνει το θαύμα. Την πρόκριση της στον τελικό οργάνων. Η αθλήτρια του Κώστα Σιούτη και της Αναστασίας Δόντη θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στη δοκό ισορροπίας και στους ασύμμετρους ζυγούς. Είναι άτυχη γιατί αγωνίζεται στο πρώτο γκρουπ.

Στη "μάχη" μπαίνει και η μοναδική μας εκπρόσωπος στα ομαδικά αθλήματα. Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών (12.00) αντιμετωπίζει στο πλαίσιο του Α' Ομίλου την πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια, Κροατία. Οι Κροάτες δεν θα έχουν στη διάθεση τους τον θρυλικό προπονητή τους, Ράτκο Ρούντιτς, ο οποίος είναι τιμωρημένος.

Στο Ίτον Ντόρνεϊ μπαίνουν στο χορό οι μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας μας για την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου. Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου ξεκινούν (12.50) την προσπάθεια τους στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες θα αντιμετωπίσουν τις ομάδες της Ολλανδίας, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

Φυσικά διεκδικούν την απευθείας πρόκριση στον τελικό και το ίδιο θα επιχειρήσουν να κάνουν και οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Το νεαρό δίδυμο θα επιχειρήσει να αποφύγει τα ρεπεσάζ (13.30) με αντιπάλους τη Δανία, την Ουγγαρία, την Κούβα και τη Νορβηγία.

Αργά το μεσημέρι (15.51) ο Χρήστος Τσακμάκης δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο C1 στο κανόε καγιάκ και θα ακολουθήσει η δεύτερη κούρσα (18.08).

Αυλαία και στο πινγκ πονγκ με τον Καλλίνικο Κρεάνγκα (15.30) και τον Παναγιώτη Γκιώνη (17.30) στο απλό των ανδρών.

Τέλος,την Κυριακή (29/7) στο Γουέιμαουθ και η ιστιοπλοϊα, με δύο κατηγορίες που έχουν ελληνική συμμετοχή. Πιο συγκεκριμένα, στα Finn ξεκινά τις προσπάθειές του ο Γιάννης Μιττάκης και στα Star οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας. Και στις δύο κλάσεις είναι προγραμματισμένες για αύριο από δύο ιστιοδρομίες (καιρού επιτρέποντος φυσικά). sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: