Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ.

Την ίδια ώρα που η ελληνική «δικαιοσύνη» αποφάσισε την παραμονή των Χριστουγέννων (τυχαίο; Δε νομίζω!) να προφυλακίσει τον ηγούμενο Εφραίμ ως ύποπτο φυγής (!!!), κι έστειλε ειδική ομάδα αστυνομικών με την συνοδεία εισαγγελέα στο Άγιον Όρος για να τον συλλάβουν, σφοδρές αντιδράσεις σημειώθηκαν στην Ρωσσία.
Πιο συγκεκριμένα, το «Ίδρυμα του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου», το οποίο έχει μεγάλη επιρροή στην Ρωσσική κυβέρνηση και φαίνεται ότι απηχεί τις θέσεις της, και επικεφαλής του οποίου είναι ο πρόεδρος των Ρωσσικών Σιδηροδρόμων, Βλαδίμηρου Γιακούνιν, προσωπικός φίλος του Ρώσσου Προέδρου Πούτιν, εξέφρασε μια οργισμένη ανακοίνωση, εκφράζοντας «βαθιά ανησυχία» για την απόφαση προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ και δεν διστάζει να εκτιμήσει ότι «παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις μπορούν να εξηγηθούν μόνο από τις πολιτικές δεσμεύσεις ορισμένων κύκλων της ελληνικής διοίκησης, οι οποίοι επιθυμούν κατ’ αυτόν τον τρόπο να επιδείξουν στη Δύση την ετοιμότητά τους να προχωρήσουν στην άρνηση των αρχών οργάνωσης της πνευματικής ζωής, που έχουν κατοχυρωθεί στο ελληνικό Σύνταγμα».
Το ρωσικό Ίδρυμα απευθύνεται στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, στους προκαθημένους όλων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και σε όλους τους ορθοδόξους, ζητώντας τους να υπερασπιστούν τον ηγούμενο Εφραίμ, «ο οποίος υφίσταται διώξεις δυσανάλογες της δικαστικής διαδικασίας». Επίσης, επισημαίνει την πολύ περίεργη «σύμπτωση», η απόφαση προφυλακίσεως του ηγουμένου Εφραίμ, να έρχεται αμέσως μετά την θριαμβευτική πορεία του Εφραίμ στην Ρωσσία (με την Τιμία Ζώνη) και την συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας.
 Τέλος, πηγές του Πατριαρχείου Μόσχας χαρακτηρίζουν «πρωτοφανή αγριότητα» την προφυλάκιση του ηγουμένου και εκφράζουν την πεποίθηση ότι τις επόμενες ημέρες «θα κλιμακωθούν οι αντιδράσεις τόσο στη ρωσική όσο και στην παγκόσμια Ορθοδοξία».
(ΥΓ): Ο Καρατζαφέρης, ο οποίος είχε δηλώσει το 2009 ότι «η θέση του Εφραίμ είναι από τα κελιά της μονής στα κελιά της φυλακής» πάλι δικαιώνεται! Κι επειδή τα γραπτά μένουν, καλά θα κάνει να βουλώνει το στόμα του και μην επιχειρεί τώρα να καπηλευθεί την κατάσταση!
http://xryshaygh.wordpress.com/2011/12/25/%cf%83%cf%86%ce%bf%ce%b4%cf%81%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%81%cf%89%cf%83%cf%83%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80/

Δεν υπάρχουν σχόλια: