Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Τουρκικοί τσαμπουκάδες κατά των Γάλλων

Κλιμακώνεται συνεχώς η τουρκική επιθετικότητα κατά πάντων! Αυτή τη φορά, σειρά είχαν οι Γάλλοι. Για «ανεπανόρθωτη ρήξη» στις σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας έκανε λόγο ο Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος προς τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, με αφορμή νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων (φωτογραφία)armenian_genocide-4136_1, που κατατέθηκε στη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που εγείρεται τέτοιο ζήτημα, καθώς το 2001, με αφορμή την αναγνώριση της Γενοκτονίας του 1915 από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση, οι σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας, δοκιμάστηκαν.
Σε επιστολή του προς τον Νικολά Σαρκοζί, ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλά για «ανεπανόρθωτες συνέπειες για τις σχέσεις σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό επίπεδο» και τον καλεί να εμποδίσει την ψήφιση του νομοσχεδίου που είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε ψηφοφορία στις 22 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που το σχέδιο ψηφιστεί και τεθεί ως νόμος σε ισχύ, η άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων θα διώκεται ποινικά, με ποινή κάθειρξης ενός έτους και πρόστιμο 45 χιλιάδων ευρώ.
Κι όμως, την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν τα βάζει με τους Γάλλους, στο εσωτερικό της χώρας προσπαθεί να κατευνάσει και να καθησυχάσει τις μειονότητες, παίζοντας διπλό παιχνίδι. Ο Τούρκος υπουργός Παιδείας Ömer Dinçer, υποσχέθηκε προ ημερών σε εκπροσώπους μειονοτήτων με τους οποίους συναντήθηκε, να αλλάξει αναφορές στα σχολικά εγχειρίδια κατά των Συροχαλδαίων και των Αρμενίων, που ενσωματώθηκαν στα βιβλία πριν από 12 χρόνια. Όλα αυτά έγιναν υπό το πρίσμα της διαφαινόμενης προσφυγής της σωματείων της διασποράς των Συροχαλδαίων, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Κι όλα αυτά, καθώς τουρκικό δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη αποφάσισε να μην διωχθεί ο φυλακισμένος Ogün Samast, δολοφόνος του Αρμένιου δημοσιογράφου Hrant Dink, για τρομοκρατία.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10049:Τουρκικοί-τσαμπουκάδες-κατά-των-Γάλλων&catid=97:2008-10-17-07-33-49&Itemid=284

Δεν υπάρχουν σχόλια: