Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Μουσουλμάνος σκοτώνει παιδιά στη Λιέγη

Τέσσερις νεκροί και 123 τραυματίες, για να επιβάλλουν κάποιοι "προοδευτικοί" την πολυπολιτισμικότητα
Ένας μουσουλμάνος εν ονόματι Nordine Amrani, γνήσιο τέκνο της πολυπολιτισμικότητας, σκόρπισε το θάνατο σε χριστουγεννιάτικο παζάρι της Λιέγης, της τρίτης σε μέγεθος πόλης του Βελγίου. Σε μια επίθεση που όπως όλα δείχνουν, είχε θρησκευτικά κίνητρα, ο 33χρονος δράστης, ο οποίος είχε ποινική προϊστορία για οπλοκατοχή και ναρκωτικά (βρέθηκε να καλλιεργεί χιλιάδες δενδρύλλια χασίς), ανέβηκε σε μια εξέδρα που είχε στηθεί για εορταστικούς λόγους και πέταξε τρεις χειροβομβίδες μέσα στο πλήθος στην πλατεία Saint-Lambert (είναι εκεί το Palais de Justice), όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ένα γνωστό σε όλη την Ευρώπη χριστουγεννιάτικο παζάρι (προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως) και μετά άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με μια ημιαυτόματη καραμπίνα και ένα πιστόλι κατά του πλήθους, πριν αυτοκτονήσει. Αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, τρία παιδιά και μια ηλικιωμένη γυναίκα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εισαγγελέας της πόλης, Danielle Reynders. Επίσης, τραυματίστηκαν 123 άτομα, εκ των οποίων κάποιοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Στην περιοχή αμέσως μετά την επίθεση, επικράτησε χάος.liege14
Η πανικόβλητη βελγική αστυνομία, χωρίς καν να γνωρίζει τι συμβαίνει και ποια ήταν τα κίνητρα του μουσουλμάνου δράστη, άρχισε να κάνει διαρροές ότι «δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση» (!!!), ότι ο δράστης δεν είχε διασυνδέσεις με ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες (πότε πρόλαβαν να το διαπιστώσουν αυτό;) προφανώς υπονοώντας ότι απλά ένα τέιον ηλικιωμένων κυριών δεν πήγε καλά. Αργότερα, μια ανάλογη όσο και γελοία δήλωση, έκανε ένας εκπρόσωπος του βελγικού υπουργείου Εσωτερικών, εν ονόματι Peter Mertens, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των συμπολιτών του αλλά και όλων των Ευρωπαίων. Σε μια κρίση μάλιστα «πολιτικής ορθότητας», ουδείς μίλησε αρχικά για το θρήσκευμα του δράστη, στοιχείο που γνωστοποιήθηκε όμως μέσω ρωμαιοκαθολικών και πατριωτικών ιστοσελίδων.
Σημειωτέον ότι ο δράστης είχε καταδικαστεί για 58 μήνες, είχε εγκλειστεί για 40 και είχε βγει με αναστολή, ενώ είχε κληθεί και πάλι να καταθέσει, καθώς κατηγορείτο αυτή τη φορά, για βιασμό.
Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι δεδομένου πως 31 άτομα νοσηλεύονται, ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί στη διάρκεια της νύχτας. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο δράστης δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει όλες τις χειροβομβίδες που είχε στην κατοχή του την ώρα της επίθεσης.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10004:Μουσουλμάνος-σκοτώνει-παιδιά-στη-Λιέγη&catid=97:2008-10-17-07-33-49&Itemid=284

Δεν υπάρχουν σχόλια: