Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Από όλους μόνο ο Εφραίμ θα πάει φυλακή; Γιατί ποτέ κανείς πολιτικός δεν βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα;

Μόνο ο Εφραίμ κρίθηκε προφυλακιστέος από όλους τους εμπλεκόμενους;
Προφυλακιστέος κρίθηκε, όπως σίγουρα θα πληροφορηθήκατε, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο. Όλοι οι υπόλοιποι, πρώην υπουργοί, πρώην κρατικοί λειτουργοί από ό,τι φαίνεται θα την βγάλουν καθαρή.
Δεν ξέρουμε αν προβληματίζει κάποιους το γεγονός, αλλά από όλα τα μεγάλα σκάνδαλα που τα τελευταία χρόνια έχουν συγκλονίσει το ελληνικό κράτος, ποτέ κανείς πολιτικός δεν βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Ακόμη και οι εμπλεκόμενοι στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, για το οποίο διατάχθηκε η προφυλάκιση του Εφραίμ, είναι στα σπίτια τους και χαίρονται την ζωή τους.
Αποτελούν άραγε οι πολιτικοί κάποιου είδους ανώτερη κάστα στην χώρα μας, την οποία ο κοινός νόμος δεν μπορεί να αγγίξει; Τυπικά όχι. Επί της ουσίας όμως, και με βάση τις διαδικασίες τις οποίες οι ίδιοι έχουν ορίσει για να "δικάζουν τους εαυτούς" τους, έχει δημιουργηθεί ενός είδους ομερτά η οποία προστατεύει πάσα θυσία όλους τους εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα πολιτικούς. Το είδαμε στην περίπτωση siemens, όπου με ομολογημένες τις παράνομες πράξεις, τελικά υπαίτιος δεν βρέθηκε. Το είδαμε στην περίπτωση του χρηματιστηρίου, των δομημένων ομολόγων και φυσικά στην περίπτωση του Βατοπεδίου.
Ποτέ και για κανέναν λόγο, κανείς πολιτικός δεν κρίνεται υπαίτιος για την συμμετοχή του σε κάποιο σκάνδαλο. Μόνιμα την πληρώνουν όσοι δεν είναι ανακατεμένοι στον στίβο της πολιτικής. Είτε αυτοί είναι αρχιμανδρίτες, είτε μικρού βεληνεκούς κρατικοί υπάλληλοι. Και όπως και να έχει. Εάν το Βατοπαίδι αποτελεί σκάνδαλο, είναι δυνατόν αυτό το σκάνδαλο να έγινε από έναν; Είναι δυνατόν μόνος του να τα "μαγείρεψε" ο Εφραίμ; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει και κάποιος από την απέναντι πλευρά; Γιατί κανείς από τους υπουργούς που ενέκριναν (επανειλημμένα) την υπόθεση δεν είναι στην ίδια θέση με τον Εφραίμ;
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10124:Από-όλους-μόνο-ο-Εφραίμ-θα-πάει-φυλακή-Γιατί-ποτέ-κανείς-πολιτικός-δεν-βρέθηκε-πίσω-από-τα-κάγκελα&catid=87:epikairotita&Itemid=277

Δεν υπάρχουν σχόλια: