Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Τουρίστρια επέστρεψε τις κλεμμένες πέτρες της Πομπηίας αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού!

 

Μια γυναίκα που έκλεψε μερικές πέτρες από την αρχαία πόλη της Πομπηίας επέστρεψε τα κλοπιμαία αφού δήλωσε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Η τουρίστρια υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για την περιβόητη «κατάρα», αναφέρομενη στον μύθο που λέει ότι η κλοπή από τον αρχαίο χώρο θα φέρει κακή τύχη.

Ο αρχαιολόγος Gabriel Zuchtriegel στο X και μοιράστηκε μια φωτογραφία του γράμματος και τις κλεμμένες πέτρες που έλαβε από αυτήν. Η γυναίκα ζητά συγγνώμη για τις πράξεις της και στη συνέχεια εξηγεί την κατάστασή της.

‘Δεν ήξερα για την κατάρα. Δεν ήξερα ότι δεν έπρεπε να πάρω πέτρες. Μέσα σε ένα χρόνο, έπαθα καρκίνο του μαστού. Είμαι μια νεαρή και υγιής γυναίκα και οι γιατροί είπαν ότι ήταν απλώς ‘Κακή τύχη’. Παρακαλώ αποδεχτείτε τη συγγνώμη μου και αυτά τα κομμάτια», ανέφερε η χειρόγραφη επιστολή.

Τελείωσε με το ‘Mi dispiace’ που σημαίνει ‘λυπάμαι’ στα ιταλικά. Ο επί του παρόντος υπεύθυνος του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας είπε για την επιστολή: «Αγαπητέ ανώνυμο αποστολέα αυτής της επιστολής… οι ελαφρόπετρες έφτασαν στην Πομπηία… τώρα καλή τύχη για το μέλλον σου και στο bocca al lupo, όπως λέμε στην Ιταλια.’

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται τέτοιο περιστατικό. Το 2020, μια τουρίστρια επέστρεψε κάποια αντικείμενα αφού ισχυρίστηκε ότι ήταν «καταραμένα». Η Nicole, από τον Καναδά, έστειλε ένα πακέτο που περιείχε δύο ψηφιδωτά πλακάκια, μέρη ενός αμφορέα και ένα κομμάτι κεραμικής σε έναν ταξιδιωτικό πράκτορα στην Πομπηία μαζί με μια επιστολή εξομολόγησης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN.

«Ήθελα να έχω ένα κομμάτι ιστορίας που δεν θα μπορούσε να αγοραστεί», είπε προσθέτοντας ότι ήταν «νέα και χαζή» εκείνη την εποχή. ‘Πήρα ένα κομμάτι της ιστορίας που έχει αποκρυσταλλωθεί με την πάροδο του χρόνου και που έχει πολλή αρνητική ενέργεια μέσα του. Οι άνθρωποι έχουν πεθάνει με τόσο φρικτό τρόπο και έχω πάρει κομμάτια που σχετίζονται με αυτή τη χώρα της καταστροφής.

Από τότε, η κακή τύχη έπαιξε με εμένα και την οικογένειά μου. Φαίνεται ότι δεν μπορούμε ποτέ να προχωρήσουμε στη ζωή, έγραψε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: