Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Πρόεδρος της Γερουσίας στην Ιταλία: Ο φασιστικός χαιρετισμός δεν είναι απαραίτητα έγκλημα!

 

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Γερουσίας Ignazio La Russa είπε ότι ο φασιστικός χαιρετισμός δεν ήταν απαραιτήτως έγκλημα.

Έκανε αυτό το σχόλιο μετά την οργή που προκλήθηκε από τους πολλούς παρόμοιους χαιρετισμούς των συμμετεχόντων στην τελετή μνήμης για την επέτειο των δολοφονιών στην οδό Aca Larentzia το 1978, που έγινε την Κυριακή στη Ρώμη, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

«Το γεγονός ότι υπάρχει αβεβαιότητα ως προς το εάν ορισμένες χειρονομίες σε εορταστικές τελετές (θεωρούνται εγκληματικές) δεν συμβάλλει στην επίλυση του ζητήματος», είπε ο La Russa, ο οποίος είναι μεταξύ των ιδρυτών του δεξιού κόμματος της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι «Fratelli d’Italia», των οποίων η γένεση έχει τις ρίζες του στο νεοφασιστικό μόρφωμα « Ιταλικό Σοσιαλιστικό Κίνημα»(MSI).

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν «αντιφατικές δικαστικές αποφάσεις» για το ζήτημα της παρανομίας τέτοιων ενεργειών. Πρόσθεσε ότι περιμένει τη νέα απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που αναφέρεται στη δικαιολογία των εγκλημάτων του φασισμού.


Ο La Russa πρόσθεσε ότι το «Fratelli d’Italia», δεν είχε καμία σχέση με αυτό που συνέβη στην τελετή της Κυριακής με αφορμή τα γεγονότα του “Aka Larentzia”, ​​όταν το 1978 δύο μέλη της πτέρυγας νεολαίας του ιταλικού κόμματος Κοινωνικού Κινήματος – Franco Bigondzetti και Francesco Cavata – ηλικίας 13 και 17 ετών αντίστοιχα, πυροβολήθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Ρώμη, στον δρόμο που φέρει το όνομα της Ρωμαϊκής θεάς. Οι ακροαριστερές δυνάμεις στην Ιταλία είναι ύποπτες για τη δολοφονία.

Ένα τρίτο μέλος της πτέρυγας νεολαίας του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος, ο Stefano Recchioni, ηλικίας 19 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα από μια αδέσποτη σφαίρα στις συγκρούσεις που ακολούθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της πτέρυγας νεολαίας του κόμματος – Fronte della Gioventù – με την αστυνομία.

Η Vitoria Baldino, βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), εξέφρασε την απόλυτη οργή της για τα σχόλια του La Russa σε μια ανάρτηση στο Facebook, χαρακτηρίζοντάς τα «τρομακτικά».

Ο Λα Ρούσα δεν κρύβει την προσκόλλησή του στη φασιστική ιδεολογία. Πριν από τέσσερα χρόνια, δημοσιογραφική ομάδα της ιταλικής «Corriere della Sera» ανέφερε ότι στο σαλόνι του νέου προέδρου της ιταλικής Γερουσίας υπήρχε ένα άγαλμα του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια: