Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Μεγάλη ήττα των Ουκρανών στην Κλισίιβκα στο Μπάκχμουτ – Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν όλες τις θέσεις γύρω από την πόλη!

 

Σε πλήρη αποτυχία κατέληξε η μεγάλη επιθετική ενέργεια των Ουκρανών στο μέτωπο του Μπάκχμουτ καθώς οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τις θέσεις και τα χαρακώματα περιμετρικά του οικισμού της Κλισίιβκα την οποία πίεζαν εδώ και εβδομάδες οι ουκρανικές δυνάμεις ελπίζοντας πως θα μπορέσουν να διασπάσουν τις ρωσικές γραμμές και να την καταλάβουν.

Η Ουκρανία στα πλαίσια αυτά, είχαν πολλές απώλειες οι οποίες εν τέλει έγιναν χωρίς να κερδηθεί κάποιο σημαντικό όφελος.

Η Κλισίιβκα έχει στρατηγική σημασία στο μέτωπο του Μπάκχμουτ καθώς αποτελεί το νότιο άκρο του. Οι Ουκρανοί εδώ και δύο μήνες πιέζουν και στο βόρειο άκρος στην Μπερχίβκα, προσπαθώντας να εφαρμόσουν ένα σχέδιο συμπίεσης των Ρώσων από δύο κατευθύνσεις και να εισέλθουν στο Μπάκχμουτ.

Προσπαθούν δηλαδή να εφαρμόσουν το ρωσικό σχέδιο από την ανάποδη. Όμως οι Ρώσοι για να το πετύχουν αυτό ξόδεψαν εννέα μήνες και είχαν πολλές χιλιάδες νεκρούς μέχρι να το καταφέρουν.

Ένα αντίστοιχο χρονικό διάστημα για τους Ουκρανούς είναι απαγορευτικό καθώς δεν διαθέτουν τους πόρους για κάτι τέτοιο όχι μόνο από άποψη στρατιωτικών μέσων αλλά κυρίως σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό.

Μίσ ακόμα παράμετρος που πρέπει να προστεθεί είναι η ότι οι Ρώσοι πολέμησαν στο Μπάκχμουτ μέσω της Wagner. H Wagner υπέστη την όποια φθορά ενώ αντίθετα ο ρωσικός Στρατός έμεινε «ανέγγιχτος».

Επί της ουσίας οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν να πολεμούν κατά τις αρχές του Ιουνίου.

https://www.pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: