Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Ο ήλιος και όχι οι άνθρωποι αλλάζουν το κλίμα!

 

Ο ήλιος και όχι οι άνθρωποι αλλάζουν το κλίμα!

«Η δραστηριότητα του ήλιου αυτή τη στιγμή αυξάνεται και οι επιστήμονες ανησυχούν…».

Την ίδια ώρα που τα κοράκια της παγκοσμιοποίησης θέλουν να επωφεληθούν με την περίφημη εναλλακτική ενέργεια, που ελέγχουν, θεριεύουν τα παραμύθια περί της περίφημης κλιματικής αλλαγής, η οποία δήθεν οφείλεται στα έργα των ανθρώπων! Πράγματι τα έργα των ανθρώπων έχουν κάνει μεγάλο κακό στην γη, αλλά είναι εξαιρετικά αδύναμα για να αλλάξουν το κλίμα και να φέρουν τις φοβερές καταστροφές, τις οποίες βλέπουμε να συμβαίνουν. Κυριάρχος του κόσμου μας είναι ο ήλιος και αυτός καθορίζει τα πάντα. 

Για τον ήλιο και το ενδεχόμενο να “ψήσει” κάθε τεχνολογική υποδομή που βασίζεται στο ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι το 2025 ασχολείται και πάλι ο διεθνής τύπος.

«Εάν μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα χτυπήσει αύριο τη γη, θα προκαλούσε τεχνολογικό χάος που θα μπορούσε να σακατέψει τις οικονομίες και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη διαβίωση των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο», σύμφωνα με τη NASA.

Ευτυχώς, αυτές οι καταιγίδες είναι πολύ σπάνιες. Αλλά ο ήλιος μας είναι ανήσυχος ενόψει μιας 20ετούς αιχμής δραστηριότητας, που σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο στη Γη τα επόμενα χρόνια», είπαν ειδικοί στο Insider.

«Και ποτέ πριν δεν ήμασταν πιο ευάλωτοι», συμπλήρωσαν…τρομαγμένοι.

Τρία διαφορετικά ηλιακά συμβάντα είναι που μπορούν να στείλουν σωματίδια υψηλής ταχύτητας που μπλέκουν με τα μαγνητικά πεδία της Γης: ηλιακές εκλάμψεις, στεφανιαίες τρύπες ή εκτινάξεις μάζας στεμμάτων (CMEs) — τεράστιες εκρήξεις στον ήλιο.

Εάν αυτά χτυπήσουν στη Γη με αρκετή βία, μπορούν να αποκολλήσουν το ιονισμένο στρώμα της Γης που μας προστατεύει από τις χειρότερες διαστημικές καιρικές συνθήκες. Αυτό μπορεί να ανοίξει την πόρτα για να περάσουν περισσότερα φορτισμένα σωματίδια.

«Μιλάμε για ένα γεγονός που συμβαίνει μία φορά κάθε αιώνα», είπε στο Insider ο Μάθιου Όουενς, καθηγητής διαστημικής φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα:

«Αυτός ο τύπος ισχυρής γεωμαγνητικής καταιγίδας μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Αλλά γίνεται πιο πιθανό κατά τη διάρκεια μιας αιχμής της ηλιακής δραστηριότητας, η οποία συμβαίνει περίπου κάθε 11 χρόνια.

Τότε αυξάνεται η πιθανότητα ο ήλιος να δημιουργήσει περισσότερες ηλιακές κηλίδες, περισσότερα CME, περισσότερες ηλιακές εκλάμψεις και περισσότερες στεφανιαίες τρύπες. Όλα αυτά δίνουν περισσότερες ευκαιρίες για ένα γεγονός που συμβαίνει μια φορά τον αιώνα.

Οι πιο ισχυρές γεωμαγνητικές καταιγίδες που έχουν καταγραφεί χρονολογούνται πριν από το Διαδίκτυο και τους τεράστιους δορυφορικούς στόλους που βλέπουμε σήμερα. Σε όσο περισσότερες τέτοιες υποδομές βασιζόμαστε, τόσο πιο ευάλωτοι είμαστε.

Εάν συμβεί μια τέτοια καταιγίδα σήμερα, ο κόσμος θα μπορούσε να περιμένει να δει εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, δορυφόρους να πέφτουν εκτός τροχιάς και κρίσιμα δίκτυα επικοινωνίας να διακόπτονται, σύμφωνα με τη NASA.

Ο τρέχων κύκλος αναμένεται να κορυφωθεί γύρω στο 2025. Μέχρι τότε, χώρες σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικές – όσο μεγαλύτερο είναι το γεωγραφικό πλάτος της χώρας, τόσο πιο ευάλωτη είναι στον ηλιακό καιρό».

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: