Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Ποιος φταίει για το χρέος; Το χρέος θα αφανίσει το Έθνος;

 

Ποιος φταίει για το χρέος; Το χρέος θα αφανίσει το Έθνος;

Ήταν στα τέλη του 1993 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε μία δήλωση για το δημόσιο χρέος, το οποίο συνεχώς γινόταν και μεγαλύτερο γιατί για όσους δεν το ξέρουν, η 21η Απριλίου άφησε την χώρα χωρίς χρέος.

Είχε πει τότε λοιπόν ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου με έμφαση τα εξής λόγια: “Ή θα αφανίσουμε το χρέος ή αυτό θα αφανίσει το έθνος”!

Σήμερα, τριάντα ολόκληρα χρόνια μετά την δήλωση αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, που γνώριζε πολύ καλά όχι μόνον επειδή υπήρξε πρωθυπουργός, αλλά και γιατί ήταν κορυφαίος οικονομολόγος, προς τα που βαδίζει το χρέος, ζούμε τον αφανισμό του Έθνους από το χρέος! Το οποίο χρέος όμως πρώτος άρχισε να το δημιουργεί ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν κατέστρεφε την εθνική οικονομία με μία φαύλη πολιτική με τα χρήματα που αλόγιστα μοίραζε, με τις προβληματικές, που έγιναν άντρα μεγαλοαπατεώνων και που οδήγησαν τελικά τόσο στην καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής όσο και στην αποβιομηχάνιση της χώρας. Πολιτική την οποία συνέχισαν τα κόμματα εξουσίας μηδενός εξαιρουμένου με κορυφαίο πρόσωπο της εθνικής τραγωδίας, τον Σημίτη, που μας έβαλε στο ευρώ με ψευδή στοιχεία και βεβαίως τον Τζωρτζ Παπανδρέου, που μας έβαλε στα μνημόνια και φυσικά τον Σαμαρά και τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη τον νεώτερο, που συνέχισαν την πολιτική του.

Μοναδική ελπίδα, για να θυμηθούμε την φράση του Ανδρέα Παπανδρέου “Ή θα αφανίσουμε το χρέος ή αυτό θα αφανίσει το έθνος” ήταν το 2015 εάν ο Τσίπρας σεβόταν το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στο οποίο συμμετείχε η Χρυσή Αυγή και κατήγγειλε το χρέος και προχωρούσε σε μία εθνική οικονομία. Ποτέ δεν είναι αργά αυτό να συμβεί αρκεί να υπάρξει στην Ελλάδα μία κυβέρνηση εθνική!

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: