Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Κύπρος: Προτείνουν κατάργηση του «SafePass» για όσους πολίτες δεν λάβουν την ενισχυτική δόση

 

Οι εισηγήσεις της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής τέθηκαν επί τάπητος σε μακρά συνάντηση των μελών της με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα. Κατόπιν της ολοκλήρωσης της, ο Υπουργός δήλωσε ότι διαμορφώνεται πακέτο εισηγήσεων για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη σημειώνοντας ότι «τίποτα δεν έχει κλειδώσει».

Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου διεμήνυσε ότι θα δοθεί χρονικό περιθώριο τριών εβδομάδων για εμβολιασμό των πολιτών που δεν έχουν λάβει καμία δόση των εγκεκριμένων εμβολίων.

Ο Υπουργός Υγείας κληθείς να συγκεκριμενοποιήσει τα μέτρα που θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου είπε ότι θα γίνει εισήγηση για χρήση μάσκας στους μαθητές Δημοτικών Σχολείων, οι οποίοι να υποβάλλονται και σε rapid test μια φορά την εβδομάδα.

Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή και Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον Μ. Χατζηπαντέλα προτείνουν κατάργηση SafePass για όσους πολίτες δεν λάβουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου μετά την πάροδο εφτά μηνών από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιαστικού σχήματος.

Σημείωσε ότι εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση μετά από τις τρεις εβδομάδες θα τεθούν σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους στους οποίους δεν θα επιτρέπεται να συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένους χώρους που θα καθοριστούν.

https://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: