Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 9,7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ! Νέα άνοδος για το εθνικιστικό κίνημα!

Προβάδισμα 9,7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και σαφή ενίσχυση του ΚΙΝΑΛ, που φλερτάρει με διψήφιο ποσοστό, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του OPEN.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η δημοσκόπηση της Alco δίνει προβάδισμα στη ΝΔ με ποσοστό 33,3%, έναντι 23,6% για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο 9,7% υπολογίζεται η εκλογική επιρροή του ΚΙΝΑΛ και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3,1%.

Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, που υπολογίζεται σε 12,8%, ενώ άνοδος εμφανίζει το κόμμα της Χρυσής Αυγής με 1.7%, στο 1.7% είναι το κόμμα Έλληνες και στο 1.6% η Πλεύση Ελευθερίας.



Κατά των πρόωρων εκλογών η πλειοψηφία

Σε ερώτηση αν «πιστεύετε ότι είναι καλύτερα για τη χώρα να γίνουν πρόωρες εκλογές ή να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία» το 57% απαντά ότι προτιμά η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ 28% ζητά πρόωρες εκλογές.


Μεγάλο προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα σε μια σειρά από ερωτήματα.

Ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 37% των προτιμήσεων στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 25% και το κανένας το 32%.

Στην ερώτηση για τον ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες για την διαχείριση της πανδημάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 36% έναντι μόλις 19% του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο Κ. Μητσοτάκης προηγείται του Α. Τσίπρα με 37% έναντι 22%.


Εκλογή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ

Θέμα το οποίο απασχολεί εντόνως τις δημοσκοπήσεις τον τελευταίο καιρό είναι οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ για εκλογή ηγεσίας. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των πολιτών στη δημοσκόπηση της Alco μάχη σώμα με σώμα δίνουν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Νίκος Ανδρουλάκης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: