Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Εθιμοτυπική συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν χωρίς να ζητηθεί καμία εξήγηση για την τουρκική επιθετικότητα

Εθιμοτυπική συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν χωρίς να ζητηθεί καμία εξήγηση για την τουρκική επιθετικότητα
Ως απολύτως εθιμοτυπική μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο η συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα: από το "προσφυγικό", μέχρι το Κυπριακό, αλλά και τα αμιγώς διμερή ζητήματα, με έμφαση στην ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας. Στην πραγματικότητα, κυριάρχησαν - όπως ήταν αναμενόμενο - οι γενικότητες για "στενή συνεργασία των δύο κυβερνήσεων για την οικοδόμηση καλύτερου κλίματος προς όφελος των λαών των δύο χωρών και της σταθερότητας στην περιοχή".
Η μοναδική είδηση έγκειται στην εκ νέου ενεργοποίηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, ενώ από ελληνικής πλευράς δεν ειπώθηκε απολύτως τίποτα για τις τακτικές προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ή τους τουρκικούς χάρτες που παρουσιάζουν το μισό Αιγαίο ως... τουρκικό. Δεν ζητήθηκε καμία εξήγηση για τις τουρκικές διεκδικήσεις και τις επιθετικές τουρκικές ενέργειες.
Με αυτά τα δεδομένα, η Τουρκία θα συνεχίσει να διοχετεύει δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες προς τα "ανοιχτά σύνορα" του Κυριάκου Μητσοτάκη και να παραβιάζει καθημερινά τον εναέριο χώρο της Πατρίδας μας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος.
Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον... σουλτάνο Ερντογάν δεν προσέφερε τίποτε το ουσιαστικό στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ούτε κανείς διαπίστωσε μια σθεναρή πατριωτική πολιτική εκ μέρους του Έλληνα πρωθυπουργού και πως θα συνέβαινε αυτό, όταν ο ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής της ελληνοτουρκικής "φιλίας".
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: