Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Στις φυλακές Κορυδαλλού κρατείται ύποπτος τζιχαντιστής

Φυλακές Κορυδαλλού
Πρόκειται για έναν 22χρονο από τη Συρία. ΗΠΑ και Γερμανία τού είχαν επιβάλει απαγόρευση εισόδου, επικαλούμενες λόγους εθνικής ασφάλειας. Κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος.
Στις φυλακές Κορυδαλλού φέρεται να κρατείται τις τελευταίες εβδομάδες ένας νεαρός Σύρος, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «kathimerini.gr», ο 22χρονος εκτιμάται ότι, προτού έρθει στην Ελλάδα, συμμετείχε σε βομβιστικές επιθέσεις με drones εναντίον της διεθνούς στρατιωτικής συμμαχίας, η οποία επιχειρεί σε Συρία και Ιράκ.
Ο Εισαγγελέας, μάλιστα, έχει ήδη ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.
Από την πλευρά τους, οι ανακριτικές αρχές, αφού έκριναν τον 22χρονο ύποπτο φυγής, διέταξαν τη μεταγωγή του στις φυλακές του Κορυδαλλού.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας συγκαταλέγεται στους επτά τζιχαντιστές που έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα από το 2017 έως το 2019.
Ο νεαρός Σύρος φέρεται να αφίχθηκε στις ελληνικές ακτές - και συγκεκριμένα στη Χίο - στο β’ εξάμηνο του 2018.
Κατόπιν της διασταύρωσης των στοιχείων του με τις ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων, διαπιστώθηκε ότι ΗΠΑ και Γερμανία τού είχαν επιβάλει απαγόρευση εισόδου, επικαλούμενες λόγους εθνικής ασφάλειας.

https://sputniknews.gr/ellada/201909054458561-tzixantistis-fylakes-tromokratia-syria/

Δεν υπάρχουν σχόλια: