Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Δικαστική νίκη της Χρυσής Αυγής: Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την αθώωση του Αρχηγού για το αδίκημα του άρθρου 184 ΠΚ!

Δικαστική νίκη της Χρυσής Αυγής: Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την αθώωση του Αρχηγού για το αδίκημα του άρθρου 184 ΠΚ!
Θυμίζουμε ότι στις 18 Ιανουαρίου 2019 με την υπ’ αριθ. 204/2019 απόφασή του, το Η΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε κηρύξει αθώο τον Ν.Γ. Μιχαλολιάκο για το αδίκημα της προτροπής σε βία (άρθρο 184 ΠΚ).
Η κατηγορία αφορούσε αποσπάσματα πολιτικής ομιλίας, την οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε πραγματοποιήσει ο Γενικός Γραμματέας το 2011 στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών.
Στις 26 Φεβρουαρίου 2019, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος άσκησε αναίρεση κατά της αθωωτικής αποφάσεως διότι κατά την άποψή του το Η΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε προβεί σε εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή του άρθρου 184 ΠΚ.    
Η αίτηση αυτή συζητήθηκε ενώπιον του ΣΤ΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου στις 19 Μαρτίου 2019, όπου ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος εκπροσωπήθηκε επάξια από τους δικηγόρους του Γεώργιο Μιχαλόλια, Νικόλαο Μιχαλόλια και Δημήτριο Παπαδέλλη.
Τελικά, με την υπ’ αριθ. 850/2019 απόφασή του, το ΣΤ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε το αίτημα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και απεφάνθη ότι η ομιλία του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου δεν ήταν ικανή να προκαλέσει διέγερση για τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος και κατά συνέπεια το Η΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ορθά ερμήνευσε και εφάρμοσε τον νόμο.
Αυτό σημαίνει ότι η αθωωτική απόφαση υπέρ του Αρχηγού κατέστη αμετάκλητη και η Χρυσή Αυγή πέτυχε μία ακόμη δικαστική νίκη στον αγώνα που κάνει για την πλήρη δικαίωσή της!
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: