Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Προκλητικές δηλώσεις του Λαέρτη Βασιλείου: «Πρέπει οι αλβανοί να χύσουμε αίμα για την εθνική ένωση με το Κόσσοβο»!


Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου μπορεί να λέει ότι είναι μισός Έλληνας και μισός αλβανός, στην πράξη όμως δείχνει ότι νιώθει 100% συνειδητοποιημένος ως προς την αλβανική πεποίθησή του.
Προσκεκλημένος στην εκπομπή «360 μοίρες» του αλβανικού τηλεοπτικού Ora news, προέβη σε κάποιες δηλώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν καθόλου με την εικόνα του φιλειρηνικού, πράου και υπέρμαχου της συναδέλφωσης των λαών που εδώ στην Ελλάδα θέλει να περάσει ο τύπος αυτός. Το θέμα της εκπομπής αφορούσε την ένωση της Αλβανίας με το Κόσσοβο την οποία και αποκαλούν εθνική ένωση.
Διαβάστε τον επίμαχο διάλογο:
Λαέρτης Βασιλείου: Εγώ νομίζω πως σήμερα, περισσότερο από άλλοτε είναι ιστορική στιγμή. Η εθνική ένωση είναι μία ανάγκη που μένει στάσιμη για πάνω από ένα αιώνα. Είναι ο καιρός ώστε οι Αλβανοί να το συνειδητοποιήσουν. Εάν θέλουμε την ένωση με το Κόσσοβο, τότε ας ακολουθήσουμε ανθρώπους που διέπονται από αυτό το ιδεώδες. Ας τους παρέχουμε την στήριξη μας.
Δημοσιογράφος: Θα ήσουν σύμφωνος να πληρώνουμε έναν οικονομικό φόρο για την ένωση;
Λαέρτης Βασιλείου: Εγώ δεν πιστεύω πως πρέπει να καταβάλλεται φόρος. Κάθε νίκη επιτυγχάνεται με αίμα. Ο φόρος είναι πολύ λίγος. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χύσουμε αίμα, εάν είναι αναγκαίο για αυτήν την εθνική ένωση. Ο φόρος είναι πολύ λίγος.
Ιλίρ Κούλα: Έχεις ιδέα εσύ πόσο στοιχίζει ένας πόλεμος; εάν χυθεί το αίμα, το αίμα από τον πόλεμο έρχεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασιλείου ουσιαστικά «την μπαίνει» στον δημοσιογράφο της εκπομπής, υιοθετώντας ένα ακραίο φιλοπολεμικό προφίλ, το οποίο απαιτεί «να είμαστε έτοιμοι να χύσουμε αίμα» για «την εθνική ένωση» της Αλβανίας με το Κόσσοβο! Σκεφτείτε να δήλωνε τα ίδια πράγματα ένας Έλληνας (ηθοποιός ή μη) από την οπτική γωνία της Βορείου Ηπείρου.
Να έλεγε, δηλαδή, ότι πρέπει να χύσουμε αίμα για να επιτύχουμε την Ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα, τι «χαμός» θα γινόταν τότε, με τους «δικαιωματάκηδες» και τους «αντιρατσιστές» να ζητούν την επέμβαση του εισαγγελέα. Ο Βασιλείου, που τώρα απαιτεί να χυθεί αίμα (χωρίς να διευκρινίζει εάν αυτό το αίμα θα είναι των αλβανών ή όσων αντιτίθενται στην «εθνική ένωση» με το Κόσσοβο) είναι ο ίδιος που χαρακτήριζε με τα χειρότερα λόγια του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα και ουσιαστικά δικαιολογούσε την δολοφονία του από τους αλβανούς αστυνομικούς.
Και βεβαίως, είναι αυτός που ανέβασε πριν από έξι περίπου χρόνια ένα κατάπτυστο «θεατρικό έργο», το οποίο προσέβαλε βάναυσα την Θρησκευτική πίστη του Ελληνικού Λαού, με το να παρουσιάζει ως ομοφυλόφιλους τον Χριστό και τους 12 Αποστόλους. Ο ανθέλληνας και αντιχριστιανός Βασιλείου αποδεικνύεται τώρα και σκληροπυρηνικός αλβανός εθνικιστής, με βάση τα όσα υποστήριξε στην εκπομπή αυτή. Να τον «χαίρονται» όλοι εκείνοι που του συμπαραστάθηκαν στο παρελθόν από (δήθεν) «αντιεθνικιστική» σκοπιά…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: