Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Προϋπολογισμός 2019: Πέρασε με 154 "ναι" - Υπερψήφισε ο Σαρίδης

Προϋπολογισμός 2018, Βουλή

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης υπερψήφισε τον Προϋπολογισμό αυξάνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διευκρίνισε ότι δεν ψηφίζει τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων που δεν περνούν από έλεγχο της Βουλής.

Με 154 ψήφους υπέρ και 143 ψήφους κατά -σε σύνολο 297 βουλευτών- εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019 από την Ολομέλεια της Βουλής μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης υπερψήφισε τον Προϋπολογισμό, όπως είχε λίγο-πολύ προαναγγείλει στην ομιλία του, αυξάνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία.
Τον προϋπολογισμό υπερψήφισε κι η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, η οποία παραμένει ανεξάρτητη βουλευτίνα.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διευκρίνισε ότι διαφοροποιείται και δεν ψηφίζει τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων που δεν περνούν από έλεγχο της Βουλής, όπως, αντίθετα, συμβαίνει με τις απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών. Ο Ν. Κοτζιάς στην χθεσινή του τοποθέτηση είχε ζητήσει δέσμευση της κυβέρνησης για την αλλαγή της διαδικασίας για όλα τα υπουργεία κατά το πρότυπο του υπουργείου Εξωτερικών.
Από την ψηφοφορία απουσίασαν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, καθώς κι οι ανεξάρτητοι βουλευτές Αριστείδης Φωκάς και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.
https://www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: