Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Νέα αύξηση της ανεργίας τον Σεπτέμβριο - Άθλιες συνθήκες στην αγορά εργασίας

Νέα αύξηση της ανεργίας τον Σεπτέμβριο - Άθλιες συνθήκες στην αγορά εργασίας
Τα συμπεράσματα, τα οποία προκύπτουν από την ανάλυση των νεότερων στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ για τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνουν ότι και στην αγορά εργασίας-και μετά την πολυδιαφημισμένη «έξοδο» από τα Μνημόνια- επικρατούν άθλιες συνθήκες.
Είναι ενδεικτικό ότι από το σύνολο των 815.720 εγγεγραμμένων ανέργων που δηλώνουν ότι αναζητούν εργασία, το 78, 77%(δηλαδή σχεδόν 8 στους 10) είναι από 20 έως 54 ετών, ανήκουν δηλαδή στις πιο παραγωγικές ηλικίες του πληθυσμού.
Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει και το γεγονός ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων αυξήθηκε φέτος τον Σεπτέμβριο κατά 5,98% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περσινού έτους.
Συγκεκριμένα, το σύνολο των αναζητούντων και μη εργασία εγγεγραμμένων ανέργων έφτασε στα 939.185 άτομα, από 886.022 άτομα τον αντίστοιχο μήνα του 2017, παρουσιάζοντας την αύξηση που αναφέραμε προηγουμένως.
Όσο κι αν θέλει η κυβέρνηση να θολώσει ακόμη περισσότερο την εικόνα που επικρατεί στην αγορά εργασίας, η κατάσταση είναι τόσο απελπιστική που η προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης γίνεται άμεσα αντιληπτή από κάθε ενδιαφερόμενο. Τα Μνημόνια ήρθαν για να φέρουν την καταστροφή και όχι την αναγέννηση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: