Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Συνεχίζει κανονικά την διαδικασία για να πάρει το όνομα της Μακεδονίας ο Ζάεφ παρά το άκυρο δημοψήφισμα

Συνεχίζει κανονικά την διαδικασία για να πάρει το όνομα της Μακεδονίας ο Ζάεφ παρά το άκυρο δημοψήφισμα
Άρον - άρον έφερε ο Ζάεφ στην Βουλή τον νόμο που ξεκινάει την συνταγματική αναθεώρηση των Σκοπίων, προκειμένου να προλάβει καταστάσεις και να αποφύγει την επερχόμενη πολιτική κρίση. Αυτό παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά έχασε το δημοψήφισμα, αδυνατώντας να επιτύχει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα συμμετοχή.
Τώρα ο Ζάεφ ήδη πήρε το «πράσινο φως» από το υπουργικό συμβούλιο και ξεκινάει άμεσα τις διαδικασίες για να ψηφιστεί, ενώ προφανώς ο ξένος παράγοντας ασκεί πιέσεις στους βουλευτές της αντιπολίτευσης για να ψηφίσουν. Βέβαια, το εγχείρημα είναι δύσκολο, αφού απαιτούνται 2/3 των βουλευτών, ήτοι 80 βουλευτές, ενώ μέχρι τώρα δείχνει να έχει την στήριξη μόλις των 71.
Το σίγουρο είναι ότι οι καταστάσεις πλέον πιέζουν αφόρητα την συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, η οποία βλέπει να έρχεται τάχιστα η πολιτική κρίση στην Ελλάδα από την κύρωση της επαίσχυντης αυτής συμφωνίας. Αντί ήδη να έχουν καταγγείλει την συμφωνία, αφού δεν τηρήθηκε το προαπαιτούμενο του δημοψηφίσματος, αυτοί κάθονται και περιμένουν να δουν τις ημερομηνίες για να οργανώσουν τους τακτικισμούς τους.
Ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής είχε δηλώσει εγγράφως στους Διεθνείς Οργανισμούς ότι η εν λόγω Συμφωνία είναι απαράδεκτη γιατί αγνοεί την βούληση του Ελληνικού Λαού και ως εκ τούτου θα καταργηθεί στην πράξη από μία Εθνικιστική διακυβέρνηση της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος κατέληγε στην επιστολή του: «Για τους λόγους αυτούς, η συμφωνία για το σκοπιανό που υπεγράφη, παραβιάζει τη λαϊκή κυριαρχία και το Σύνταγμα της χώρας και αντιστρατεύεται το εθνικό συμφέρον και τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, θεωρώ δε υποχρέωσή μου έναντι του Ελληνικού Λαού και του Έθνους, να δηλώσω ρητά, πως, εάν μετά την διενέργεια εθνικών εκλογών στην χώρα το εκλογικό σώμα εκλέξει κυβέρνηση υπό την Χρυσή Αυγή, η κυβέρνηση αυτή, ούτε θα αποδεχθεί αλλά ούτε και θα δεσμεύεται από την συμφωνία για το Σκοπιανό
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή
Αυτή η δήλωση οφείλει άμεσα να καταστεί πολιτική της χώρας στο ζήτημα, αν και δυστυχώς πολύ αμφιβάλλουμε, αφού τόσο ο Τσίπρας, όσο και ο Μητσοτάκης έχουν δώσει τις διαβεβαιώσεις τους στον ξένο παράγοντα για την εφαρμογή αυτής της επαίσχυντης και προδοτικής συμφωνίας.

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: