Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Συνεχίζει να «πνίγεται» η ανάπτυξη παρά την… «έξοδο από τα Μνημόνια»

Συνεχίζει να «πνίγεται» η ανάπτυξη παρά την… «έξοδο από τα Μνημόνια»
Σε καθημερινή πλέον βάση αποδομούνται τα ψεύδη της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης για την περιβόητη «έξοδο από τα Μνημόνια», καθώς τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φροντίζουν γι’ αυτό.
Σε αυτά τα πλαίσια κινείται και η είδηση ότι επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ στο 1,8% για το 2ο τρίμηνο του 2018, έναντι ρυθμού 2,5% στο 1ο τρίμηνο του έτους όπως ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), πιστοποιώντας τον φαύλο κύκλο στον οποίο παραμένει παγιδευμένη η Ελληνική οικονομία!
Ακόμη και το φαινομενικά θετικό στοιχείο της αύξησης του ΑΕΠ έχει αναιμικό χαρακτήρα, καθώς φαίνεται ότι στηρίζεται κυρίως στην εποχική αύξηση του τουρισμού, ενώ την ίδια ώρα οι επενδύσεις στην Χώρα μειώνονται αντί να αυξάνονται. Τα κακά νέα, που κρούουν ηχηρό καμπανάκι για την συνέχεια, είναι η σταθερά κακή εικόνα των επενδύσεων, που «βούτηξαν» κατά 5,4% σε σχέση με πέρυσι, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία του πρώτου τριμήνου (10,3%).
Η αναχαίτιση του ρυθμού ανάπτυξης γίνεται πιο εμφατική, δεδομένου ότι η ΕΛ.ΣΤΑΤ. αναθεώρησε επί τα βελτίω τις επιδόσεις του 1ου τριμήνου (στο 2,5%, έναντι 2,3% της ανακοίνωσης του Ιουνίου. Το φθινόπωρο και –κυρίως- ο χειμώνας θα αποδείξουν εκ νέου ότι οι λέξεις ανάπτυξη και ευημερία στην εποχή των Μνημονίων είναι εντελώς μη εφαρμόσιμες.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: