Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΟΜΜΟΥΝΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Το έχουμε πει κι άλλες φορές: μαρξιστικό παρακράτος δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, υπάρχει παντού στον κόσμο όπου υπάρχουν εθνικιστές που απειλούν το σύστημα.
Έτσι, μία ανάσα πριν το θάνατο βρέθηκε ο Βραζιλιάνος εθνικιστής υποψήφιος πρόεδρος Ζαίζ Μπολσονάρο, μετά την επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας.
Όπως δήλωσε ο γιος του «ο πατέρας μου διακομίστηκε στο νοσοκομείο σχεδόν νεκρός. Ωστόσο, η κατάστασή του τις τελευταίες ώρες έχει σταθεροποιηθεί». Ο Βραζιλιάνος πολιτικός θα παραμείνει στην εντατική για μία εβδομάδα, άγνωστο ωστόσο παραμένει το πότε θα λάβει εξιτήριο.
Ο δράστης συνελήφθη από τις αρχές. Πρόκειται για τον 40χρονο Αντέλιο Μπίσπο ντε Ολιβέιρα, που όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας «είναι γνωστός υποστηρικτής της αριστεράς» (κομμούνι-γουρούνι), που τώρα παριστάνει τον… τρελό!
Ο εθνικιστής Μπολσονάρο, θεωρείται πλέον φαβορί των εκλογών, συγκεντρώνοντας το 22% των προτιμήσεων των Βραζιλιάνων στις δημοσκοπήσεις, κι από κει και πέρα, η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα και ο κεντροαριστερός Σίρου Γκόμις ισοψηφούν στη δεύτερη θέση με 12%, ο κεντροδεξιός Ζεράλντου Άλκμιν ακολουθεί με το 9% και ο Φερνάντου Αντάτζι του αριστερού Κόμματος Εργαζομένων (PT), συγκεντρώνει μόλις το 6%.
ΟΙ δύο τελευταίοι είναι «μπουμπούκια» και τις προηγούμενες ημέρες ασκήθηκαν εναντίον τους διώξεις για διαφθορά.
Ο εθνικιστής Μπολσονάρου, πρώην λοχαγός του Στρατού της Βραζιλίας, έχει θέσει ως προτεραιότητά του την καταπολέμηση της διαφθοράς και την επιβολή του νόμου και της τάξης.

Ευχόμαστε καλή ανάρρωση και καλή επιτυχία, στον αγώνα του να «σαρώσει τα κατεστημένα κόμματα» και να τα στείλει «στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας», όπως διακήρυξε στον τελευταίο λόγο προς τους οπαδούς του!
https://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: