Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ξεπουλά και την Βόρειο Ήπειρο ο Κοτζιάς: Χαρακτηρίζει ως «ψύχωση» (!) την αναμφισβήτητη Ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου

Ξεπουλά και την Βόρειο Ήπειρο ο Κοτζιάς: Χαρακτηρίζει ως «ψύχωση» (!) την αναμφισβήτητη Ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου
Αφού «τακτοποίησε» το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, χαρίζοντας επί της ουσίας το όνομα της Μακεδονίας ΜΑΣ στους σλάβους σφετεριστές της, ο Κοτζιάς ετοιμάζεται για ανάλογες «επιδόσεις» και στα ανοιχτά ζητήματα με την Αλβανία, καθώς βιάζεται να πάει και για… διακοπές, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει.
Μια σειρά υποχωρήσεων της Ελληνικής πλευράς απέναντι στην αλβανική προκλητικότητα είναι προγραμματισμένες από την «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, αξίζει όμως να σταθούμε στα όσα περί της Βορείου Ηπείρου αναφέρει ο Κοτζιάς σε συνέντευξη την οποία έδωσε. Πριν παραθέσουμε ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του Κοτζιά, είναι απαραίτητο να τονίσουμε ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την μια μεριά να ισχυρίζεται ότι το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» δεν έχει αλυτρωτικό χαρακτήρα, αλλά περιέχει καθαρά γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ από την άλλη να αποδέχεται στην διαπραγμάτευση με τον αλβανό ομόλογό του ότι ο αντίστοιχος όρος «Βόρειος Ήπειρος» σηματοδοτεί όντως αλυτρωτισμό και γι’ αυτό πρέπει να εγκαταλειφτεί επισήμως από την Ελλάδα.
Ερωτώμενος για τις διαφορές μας με την Αλβανία, ο Κοτζιάς λέει, ανάμεσα σ’ άλλα, και τα εξής: «Λένε επίσης ότι θα παραδώσουμε τη Βόρεια Ήπειρο. Εάν δεν το έχουν καταλάβει, με τις διεθνείς συνθήκες και την Τελική Πράξη του Ελσίνκι, η Βόρεια Ήπειρος είναι κομμάτι της Αλβανίας και εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να ανατρέψουμε τα σύνορα. Αυτές είναι ψυχώσεις που κάνουν κακό στη χώρα και δεν έχουν καμία σχέση με την ευρωπαϊκή πολιτική διαλόγου και συμβιβασμού».
Το πρώην μέλος του ΚΚΕ, αλλά παραμένων μπολσεβίκος στην ψυχή, Κοτζιάς, θα έπρεπε να ξέρει ότι υπάρχει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914, το οποίο αναγνωρίζει το αυτόνομο κράτος της Βορείου Ηπείρου, καθώς και το Πρωτόκολλο της Καπεστίτσας του 1920 για περιορισμένη αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Αναγνωρισμένες διεθνείς συνθήκες, δηλαδή, οι οποίες μπορεί να μην εφαρμόστηκαν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ισχύουν.
Ο Κοτζιάς, λοιπόν, όχι μόνο δεν κάνει κάτι για να επαναφέρει στο προσκήνιο αυτές τις συνθήκες, αλλά παίζοντας το παιχνίδι των αλβανών καταργεί τον διαχρονικό όρο «Βόρειος Ήπειρος», ο οποίος είναι στενά συνδεδεμένος με στιγμές Δόξας και τραγωδίας του Ελληνισμού στο πέρασμα των αιώνων.
Όσο  για την έκφραση «ψυχώσεις»(!) που χρησιμοποιεί ο Κοτζιάς, το περιεχόμενό της είναι σαφές ως προς την προστυχιά και την χυδαιότητα που διαθέτει. Ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτηρίζει ως «ψυχωτικούς» όσους Έλληνες Πατριώτες αναφέρονται στην αναμφισβήτητη Ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου, ως ένα ακόμη αλύτρωτο κομμάτι του Ελληνισμού που περιμένει την Εθνική του Δικαίωση. Ό,τι κι αν λέει ο «νεκροθάφτης» των Πρεσπών και των άλλων Εθνικών θεμάτων, η Αλήθεια θα στοιχειώνει ως εφιάλτης τόσο τον δικό του ύπνο όσο και των υπολοίπων εθνομηδενιστών συνοδοιπόρων του, με μια ιαχή: ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: