Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Μηνυτήρια αναφορά Χρυσής Αυγής κατά Τόσκα για την ανοχή στους παρακρατικούς που καίνε την Ελληνική Σημαία - ΒΙΝΤΕΟ


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας στο οποίο δρουν οι αναρχοκομμουνιστές παρακρατικοί, οι οποίοι επιτίθενται σε αστυνομικούς και πολίτες και καίνε την Ελληνική Σημαία.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της μήνυσης:
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
Το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στα «καθιερωμένα» επεισόδια ανομίας και κατάλυσης του κράτους- που με ευθύνη της «κυβέρνησης» αλλά και των εισαγγελικών αρχών συνεχίζουν να λαμβάνουν απρόσκοπτα χώρα- σημειώθηκε μεταξύ άλλων εκνόμων ενεργειών ένα περιστατικό που εκθέτει στα μάτια των πολιτών το σύνολο της εξουσίας (εκτελεστικής, δικαστικής και νομοθετικής).
Φωτογραφία που κυκλοφόρησε ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα και τα ενημερωτικά sites (βλ. ενδεικτικά skai.gr, enikos.gr) παρουσιάζει «κουκουλοφόρους» (δηλαδή γνωστούς ήδη στους κύκλους της Αστυνομίας και της «κυβέρνησης») να καίνε επιδεικτικά την Ελληνική Σημαία παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, έξωθεν του ΕΜΠ.
Ο επικεφαλής αξιωματικός της διμοιρίας, όπως διέρρευσε στα ίδια δίκτυα- παρουσία δεκάδων ανδρών της ΕΛΑΣ και αυτήκοων μαρτύρων- ζήτησε άδεια επέμβασης για καταδίωξη και σύλληψη των δραστών για το αυτεπάγγελτο αδίκημα πλην όμως αυτή δεν του εδόθη.
Όταν το περιστατικό πήρε ευρεία δημοσιότητα λόγω της σχετικής διαρροής από τους αστυνομικούς, η έκθετη ηγεσία της ΕΛΑΣ (ο ρόλος της οποίας προσομοιάζει εσχάτως με αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου και όχι με ανεξάρτητο θεσμό της Πολιτείας) εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «...καμία ενημέρωση- αναφορά δεν υφίσταται στις αστυνομικές αρχές από ιδιώτη ή από αστυνομικές δυνάμεις», ενώ με πλήρη υποκριτικό τρόπο συμπλήρωσε ότι «για το θέμα αυτό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής».
Επειδή ειδικά οι επικοινωνίες των αξιωματικών και αστυνομικών της ΕΛΑΣ με το Κέντρο που αφορούν αίτηση και εντολές για διενέργεια επιχειρήσεων γίνονται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος στο οποίο καταγράφονται οι διάλογοι (σε δύο διαφορετικούς σκληρούς δίσκους) ώστε να τηρείται σχετικό αρχείο για μελλοντική αναφορά.
Επειδή είναι προφανές ότι η ηγεσία της ΕΛΑΣ και οι εντεταλμένοι του Γραφείου Τύπου της, συμμετέχοντας στο επικοινωνιακό παιχνίδι της «κυβέρνησης» παραπληροφορούν τον ελληνικό λαό προσποιούμενοι ότι «δεν υπήρξε κάψιμο σημαίας» άρα ούτε αυτεπάγγελτο αδίκημα, επομένως ούτε παράβαση καθήκοντος για την ηγεσία και τους προϊσταμένους της διμοιρίας των ΜΑΤ που ζήτησε να μην γίνει επιχείρηση.
Επειδή καθήκον της ΕΛΑΣ είναι- ανεξαρτήτως εντολών- να επεμβαίνει σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα όπως αυτό του άρθρου 188 παρ. 1 ΠΚ (προσβολή συμβόλου) και να προβαίνει στις αναγκαίες  πράξεις επί αυτοφώρου συλλήψεως όπως περιγράφονται στον ΚΠΔ.
Επειδή η εντολή μη επέμβασης σε αυτόφωρο πλημμέλημα από τους διατάξαντες την διμοιρία συνιστά τη νομοτυπική μορφή άλλων σοβαρότερων αδικημάτων όπως είναι της παράβασης καθήκοντος (258 ΠΚ) και της κατάχρησης εξουσίας (239 ΠΚ) τελούμενα δια παραλείψεως λόγω της ιδιαίτερης νομικής υποχρέωσης που φέρουν από τον νόμο τα όργανα της τάξης (15 παρ. 1 ΠΚ).
Επειδή υπάρχει δυνατότητα, λόγω του ηλεκτρονικού συστήματος επικοινωνίας, να ανευρεθούν οι ακριβείς εντολές και διαβιβάσεις που έλαβαν χώρα μεταξύ της διμοιρίας και των προϊσταμένων αυτής κατά την εξέλιξη του προαναφερθέντος περιστατικού, το οποίο προσπαθεί άτεχνα να αποσιωπήσει η πάντα  «πρόθυμη» στις κυβερνητικές παρεμβάσεις ηγεσία της ΕΛΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ  ΖΗΤΟΥΜΕ
Να διαταχθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση ώστε
α) να δεσμευτεί και να αξιολογηθεί το υλικό της επικοινωνίας μεταξύ επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ και του Κέντρου που διαβίβαζε σε αυτή τις εντολές πριν αυτό ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ  για ευνόητους λόγους
β) να ασκηθούν ποινικές διώξεις για τα προαναφερθέντα αδικήματα κατά παντός υπευθύνου.



http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: