Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Οι «πρόσφυγες» κατέλαβαν την πλατεία Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες «πρόσφυγες» που δηλώνουν ότι ήρθαν από το Αφρίν, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι, κοιμούνται στην πλατεία Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη στην οδό Αριστοτέλους, έχοντας τα χαρτιά που τους επιτρέπουν την παραμονή γιατί…δεν έχουν που να μείνουν, φέρνοντας στην μνήμη μας σκηνές του 2015. Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπάρχει σχέδιο σε συνεργασία με φορείς να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας στα Διαβατά, την Αλεξάνδρεια και τα Λαγκαδίκια.
Εκτός από τις αυξημένες ροές στα νησιά του Αιγαίου, αυξημένες κατά πολύ είναι και οι ροές στον Έβρο. Τον Μάρτιο από τα περάσματά του εισήλθαν στην χώρα μας περίπου 1.700 πρόσφυγες. Καλά στο Αιγαίο υπάρχει ο κίνδυνος του πνιγμού, στην ξηρά γιατί δεν γίνεται να εμποδιστούν αφού ήδη βρίσκονται σε μη εμπόλεμη χώρα;
Συγχρόνως συναγερμός έχει σημάνει στις Βρυξέλες η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ελληνική επικράτεια οι πρόσφυγες γιατί φοβούνται ότι αυτή η απόφαση θα αυξήσει κατά πολύ τις προσφυγικές ροές.
Χωρίς οργανωμένο σχέδιο, χωρίς δομές και χωρίς τους κατάλληλους φορείς η χώρα μας συνεχίζει να δέχεται τους πρόσφυγες κατά εκατοντάδες και να τους αφήνει ανεξέλεγκτους πλήττοντας και την μόνη πηγή εσόδων της Ελλάδας, τον τουρισμό.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: