Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Απαγορεύθηκε από αθλητικό δικαστή να φοριέται στην Θράκη η φανέλα με το «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ»!


Είναι γνωστό το ζήτημα της ΠΑΕ Ποντίων, της ποδοσφαιρικής ομάδας που είχε το σθένος να αναγράψει στην φανέλα της το «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ», αναφερόμενη μ’ αυτόν τον τρόπο στην Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Γι’ αυτή την απόφασή της η ΠΑΕ Ποντίων τιμωρήθηκε σκληρά με μηδενισμούς από την διοργανώτρια του πρωταθλήματος (ΕΠΟ).
Το ζήτημα αυτό εξετάστηκε από αθλητικό δικαστή, ο οποίος με το σκεπτικό της απόφασής του για την αποβολή της ΠΑΕ Ποντίων από το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος της Θράκης άναψε… φωτιές. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή «αν και θεωρείται αδιαμφισβήτητο και ιστορικό γεγονός η γενοκτονία των Ποντίων, η υπόμνησή της στην Θράκη, δεδομένης της πληθυσμιακής σύνθεσης της περιοχής, συνιστά επιδίωξη πολιτικού μηνύματος, κάτι που απαγορεύεται από τις αρχές της ΟΥΕΦΑ».
Τι θέλει να μας πει η απόφαση αυτή; Ότι αν την συγκεκριμένη φανέλα την φορούσε μια ομάδα που έδρευε στα Τρίκαλα, τα Γρεβενά, ή την Αρκαδία δεν θα υπήρχε θέμα, αλλά επειδή συμβαίνει στην Θράκη υφίσταται «πρόβλημα». Γιατί; Επειδή στην Θράκη υπάρχει «δεδομένη η πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής». Και λοιπόν; Αυτοί που δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες Ποντίους δεν ήταν γενικά και αόριστα μουσουλμάνοι, αλλά αιμοσταγείς τούρκοι. 
Με δεδομένο, λοιπόν, ότι στην περιοχή υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική πού υπάρχει το κόλλημα; Γιατί οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος να ενοχληθούν, να θιγούν, να αντιδράσουν για την υπόμνηση μιας Γενοκτονίας που έκαναν οι τούρκοι; Γιατί να νιώθουν άσχημα αυτοί για τα εγκλήματα της Τουρκίας;
Δεν καταλαβαίνει ο αθλητικός δικαστής ότι το περιεχόμενο της απόφασης αυτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί καταλλήλως τόσο από την Τουρκία και τα εδώ ευρισκόμενα εξαπτέρυγά της στον χώρο της μουσουλμανικής μειονότητας όσο και από τους γνωστούς εγχώριους ελληνόφωνους εθνομηδενιστές για την εξυπηρέτηση ανθελληνικών σχεδίων;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: