Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Μεγάλες μειώσεις έως και 30% στις συντάξεις των αποστράτων με νόμο Σύριζα-Ανέλ!


Ρεπορτάζ από την εφημερίδα "Εμπρός
Στο 30,8% φτάνουν οι μειώσεις στις πρώτες συντάξεις αποστράτων με τον νόμο Κατρούγκαλου οι μειώσεις δε στα μεικτά ποσά ξεπερνούν το 54,2%.
Οι νέες συντάξεις αφορούν όσους αποστρατεύτηκαν από τον Ιούλιο 2016 και μετά, γιατί από τότε ορίστηκε στον νόμο ότι θα ισχύσει ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για τους «ένστολους», και όχι από 13/5/2016 που ισχύει για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.
Οι πρώτες αποφάσεις εκδόθηκαν ήδη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αφορούν στρατιωτικούς με έναρξη συνταξιοδότησης από 1/1/2017. Οι μειώσεις, δε, που θα γίνουν θα είναι σαρωτικές και μεγαλύτερες μάλιστα από αυτές που επιφέρει ο νόμος 4387 στις νέες συντάξεις.
Οι περίπου 125.000 απόστρατοι με σύνταξη προ νόμου Κατρούγκαλου θα δουν τις μειώσεις όταν θα ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός και τα νέα ποσά αναρτηθούν πρώτα στην ΗΔΙΚΑ (όπως λέει ο νόμος 4387) και στην συνέχεια περαστούν στα ενημερωτικά σημειώματα των συνταξιούχων.
Αυτό αναμένεται να γίνει μετά τον Ιούνιο, και μάλιστα θα γίνει με παρότρυνση της τρόικας, αφού η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας αποφεύγουν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία του επανυπολογισμού στην «πλατφόρμα» της ΗΔΙΚΑ, για να μην δουν οι συνταξιούχοι το σοκ που τους περιμένει στο τέλος του 2018.
Η συγκυβέρνηση δεν σταματά να κάνει μειώσεις στις συντάξεις των Ελλήνων, στο όνομα του υποτιθέμενου πρωτογενούς πλεονάσματος, συνθλίβοντας επί της ουσίας την πραγματική οικονομία.
Οι συντάξεις των αποστράτων βρίσκονται ξανά στο στόχαστρο της εγκληματικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ανθρώπων που υπηρέτησαν την Πατρίδα κάτω από αντίξοες συνθήκες και που φρόντισαν να κρατήσουν υψηλά το έμψυχο δυναμικό.
Φυσικά, δεν είναι μόνο οι απόστρατοι, αλλά και οι εν ενεργεία στρατιωτικοί που βλέπουν τους μισθούς τους να συρρικνώνονται και να δυσκολεύονται να βγάλουν ακόμα και τα προς το ζην. Για ακόμη μια φορά, οι κυβερνώντες αποδεικνύονται πιστά φερέφωνα της τρόικας και των δανειστών.
Μ.Κ.

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: