Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Φάγανε βούρτσα τα άπλυτα στην Βιέννη από εθνικιστές. Έκαναν αντισυγκέντρωση και το μετάνιωσαν πικρά


Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες Σάββατο σε επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα σε εθνικιστές και μέλη του αντιφασιστικού κινήματος στη Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν όταν τα περίπου χίλια πρόσωπα που συμμετείχαν σε μια πορεία του κινήματος για την προάσπιση της «εθνικής ταυτότητας» των Αυστριακών άλλαξαν την προσυμφωνημένη διαδρομή τους και συγκρούστηκαν με τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση του αντιφασιστικού κινήματος.

«Συνολικά τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αστυνομικών», ανέφερε η αστυνομία της Βιέννης σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Σε έναν από τους εθνικιστές ασκήθηκε ποινική δίωξη βάσει ενός νόμου του 1947 που απαγορεύει την άρνηση του Ολοκαυτώματος και των ναζιστικών εγκλημάτων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία επενέβη επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της πορείας και της αντιδιαδήλωσης για να καταστείλει ταραχές. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού.

Το λεγόμενο «ταυτοτικό» κίνημα της Αυστρίας προβάλλει το ιδεώδες της εθνικής ταυτότητας κι αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση και τον πολυπολιτισμό.

 stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: