Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Κεραυνοί Ελευθέριου Συναδινού για εμπλοκή κυβέρνησης Σημίτη στο σκάνδαλο Χρηματιστηρίου και τις επιπτώσεις του λαθρομεταναστευτικού - 2 ΒΙΝΤΕΟ

Την Τρίτη 07 Ιουνίου κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τα χρηματοπιστωτικά μέσα και τόνισε ότι, η αναίδεια δεν αποτελεί δικαιολογία αλλά τεράστιο ηθικό αμάρτημα και ποινικό αδίκημα όταν αποτελεί πεδίο εκμετάλλευσης ανθρώπων (σκάνδαλο Χρηματιστηρίου επί Σημίτη) που απλά αναζητούν ευκαιρίες επένδυσης επισημαίνοντας ότι, η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών πρέπει να θεσπίσει ένα πλαίσιο κυρώσεων σε αυτούς που χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα, ακόμα και παραπληροφόρηση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στρεβλώσεις στις αγορές και να χάνουν χρήματα οι ιδιώτες επενδυτές.
Ακολουθεί η ομιλία:
Κύριε Πρόεδρε,Οι συνδιαλλαγές στις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων, λόγω της φύσης τους περιέχουν μεγάλο επενδυτικό ρίσκο. Η αναίδεια δεν αποτελεί δικαιολογία, είναι όμως τεράστιο ηθικό αμάρτημα, αν θέλετε ποινικό αδίκημα όταν αποτελεί πεδίο εκμετάλλευσης ανθρώπων που απλά αναζητούν ευκαιρίες επένδυσης.
Οι επιχειρήσεις παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, οι ρυθμιζόμενες αγορές και οι πάροχοι υπηρεσιών αναφοράς δεδομένων, λειτουργούν με ιδιότυπους κανόνες και εκτός πλαισίου οποιασδήποτε εναρμονισμένης πρακτικής. Συχνά λειτουργούν ως δεκανίκι μεγάλων τραπεζικών κολοσσών αλλά και κυβερνήσεων με σκοπό να συλλέξουν χρήματα πολιτών, οι οποίοι δεν είναι καταθέτες.
Τρανό παράδειγμα η κυβέρνηση Σημίτη και το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, όταν χιλιάδες πολίτες, παρασυρόμενοι από ένα κλίμα ευφορίας που εντέχνως δημιούργησε η τότε κυβέρνηση με ψέματα και φρούδες ελπίδες, επένδυσαν τους κόπους τους σε εταιρείες φαντάσματα και μετοχές φούσκες.
Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών οφείλει πρωτίστως να επιβάλλει τους κανόνες διαφάνειας και τους βέλτιστους κανόνες εκτέλεσης των συναλλαγών. Κυριότερα όμως πρέπει να θεσπιστεί ένα πλαίσιο κυρώσεων σε αυτούς που χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα, ακόμα και παραπληροφόρηση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στρεβλώσεις στις αγορές και να χάνουν χρήματα οι ιδιώτες επενδυτές.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την τρέχουσα κατάσταση των εξωτερικών πτυχών του ευρωπαϊκού προγράμματος δράσης για τη μετανάστευση που οδηγεί σε ένα νέο Σύμφωνο και τόνισε ότι, τα μέχρι τώρα σχέδια έχουν αποτύχει οικτρά και δεν υπάρχει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη ώστε να το παραδεχθεί με θάρρος και περίσσεια αλήθεια, επισημαίνοντας ότι, η ένταξη και απορρόφηση των λαθρομεταναστών αποτελεί ουτοπία, όταν γνωρίζουμε πολύ καλά ότι προέρχονται από χώρες με νοοτροπία και θρησκευτικές πεποιθήσεις έξω από κάθε έννοια κράτους δικαίου και ειρηνικής συνύπαρξης.
Ακολουθεί η ομιλία:
Κύρια Πρόεδρε, συζητάμε για ένα νέο σχέδιο αντιμετώπισης των βαθύτερων αιτιών της μετανάστευσης. Αναρωτιέμαι όμως τι απέγιναν τα παλιά. Πέτυχαν ή απέτυχαν, χρειάζονται επικαιροποίηση ή έχουν καταντήσει παλιόχαρτα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι, δεν υπάρχει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη και να πει με θάρρος και περίσσεια αλήθεια ότι απέτυχε, να ψελλίσει ένα mea culpa. Ως τώρα αποτύχατε οικτρά. Το αποδεικνύουν οι φράκτες στα σύνορα των βαλκανικών χωρών και η χρήση του άρθρου 25 της συνθήκης Σένγκεν από τα κράτη μέλη.
Τώρα προωθείται νέο σχέδιο επανεισδοχής με τρίτες χώρες, ενώ το περίφημο σχέδιο επανεισδοχής με την Τουρκία ουδέποτε εφαρμόστηκε. Προωθείται αναθεώρηση της μπλε κάρτας για υψηλά καταρτισμένους λαθρομετανάστες, όταν η ανεργία των νέων επιστημόνων διαρκώς αυξάνεται.
Μιλάτε για ένταξη και απορρόφηση των λαθρομεταναστών, όταν γνωρίζουμε πολύ καλά ότι προέρχονται από χώρες με νοοτροπία και θρησκευτικές πεποιθήσεις έξω από κάθε έννοια κράτους δικαίου και ειρηνικής συνύπαρξης.
Επιτέλους, ας αναλάβει κάποιος την ευθύνη αποτυχίας. Πλέον οι αποτυχημένες πολιτικές σας, βάφονται με το αίμα αθώων ανθρώπων στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες, τη Κοπεγχάγη και το Αιγαίο Πέλαγος. Πλέον μετρώνται με στατιστικά αυτοκτονιών, με ξεριζωμούς νέων ανθρώπων από τις πατρίδες τους, με αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης και ροπής προς ψυχοτρόπες ουσίες.
Τέλος, θέλω να επιστρέψω στο αιμοσταγές ΚΚ€ και Ευρωβουλευτή του τα, σταλινικά τύπου, σχόλια για τη Χρυσή Αυγή. Ευχαριστώ".

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: