Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Η Κύπρος καίγεται: Ομάδες του Ε.ΛΑ.Μ. στην πρώτη γραμμή μάχης εναντίον της πύρινης λαίλαπας

Την Κυριακή αλλά και την Δευτέρα του Κατακλυσμού συστάθηκαν έκτακτα ομάδες εθελοντών από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) και το Μέτωπο Νεολαίας του, οι οποίοι εσπευσμένα μετέβησαν από το πρωί στο πύρινο μέτωπο πλαισιώνοντας τις δυνάμεις πυρόσβεσης αψηφώντας τον κίνδυνο, δίνοντας σκληρές μάχες με τη φωτιά.
pyrkagies 1 8431f
Την πρώτη μέρα τα στελέχη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) έδωσαν μάχη με τις φλόγες σε περιοχές κοντά στο χωριό Σπήλια και στα θρυλικά λημέρια της ΕΟΚΑ.
Την δεύτερη μέρα η μάχη συνεχίστηκε στα Καννάβια και πλησίον των λημεριών της ΕΟΚΑ, ενώ το απόγευμα μετά από έκκληση από το τμήμα δασών, οι ΕΛΑΜίτες μετέβησαν στην περιοχή της Ασίνου λαμβάνοντας δράση απέναντι στη πύρινη λαίλαπα κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για κατάσβεση της πυρκαγιάς με τα ελάχιστα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι ομάδες του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) αποχώρησαν τις πρωινές ώρες από την περιοχή.
Οι Έλληνες Εθνικιστές απόδειξαν έμπρακτα ότι θα δίνουν πάντα δυναμικά και αγωνιστικά το παρών τους σε κάθε κάλεσμα της πατρίδας. 
pyrkagies 2 5a199
pyrkagies 3 d34b5
pyrkagies 4 d3b49
pyrkagies 5 beae3
pyrkagies 6 ddc00
pyrkagies 7 014ba
pyrkagies 8 95ea4
pyrkagies 9 72b87
Δελτίο Τύπου του Ε.ΛΑ.Μ. για τις πυρκαγιές
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των δύο πυροσβεστών, Ανδρέα Σοφοκλέους και Μάριου Αριστοτέλους, που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια της μάχης που έδιναν ενάντια στην πύρινη λαίλαπα. Ταυτόχρονα να ευχηθούμε καλή ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να κατασβήσουν τις φλόγες και δίνουν αυτή την στιγμή μάχη για την ζωή τους.
Αξίζει όμως να δώσουμε και συγχαρητήρια στους πυροσβέστες που μάχονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά και στους εθελοντές που προσέτρεξαν να βοηθήσουν στο έργο της πυρόσβεσης.
Το Κίνημά μας δηλώνει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής και των πυροσβεστών, όπως άλλωστε έπραξε τα τελευταία 24ώρα.
Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)
Ε.ΛΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: