Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Αποθρασύνθηκαν οι λαθρομετανάστες: Απαιτούν ανέσεις ξενοδοχείων 5 αστέρων!

Αποθρασύνθηκαν οι λαθρομετανάστες: Απαιτούν ανέσεις ξενοδοχείων 5 αστέρων!
Μεταφέρουμε την είδηση όπως ακριβώς την διαβάσαμε στην εφημερίδα “Δημοκρατία, για να μην θεωρηθεί ότι τα όσα συμβαίνουν είναι προϊόν παραπληροφόρησης των “κακών φασιστών”.
Υπό τον τίτλο “Λάρισα: Μπαϊράκι από Αφγανούς που ζητούν ανέσεις!” , αναφέρονται τα εξής: «Περίσσιο θράσος επιδεικνύουν οι παράτυποι Αφγανοί μετανάστες που διαμένουν στον καταυλισμό του πρώην εργοστασίου Ρόκα στη Λάρισα, καθώς παρά τις τιτάνιες προσπάθειες του Στρατού και των εθελοντών που φροντίζουν καθημερινά για τη σίτιση και τη φιλοξενία τους, “κουνούν το δάχτυλο” και προβάλλουν παράλογες απαιτήσεις, ζητώντας σύνδεση στο ίντερνετ και πολύπριζα για τα κινητά τους τηλέφωνα!
Οι μετανάστες, οι οποίοι... σήκωσαν μπαϊράκι όταν οι υπεύθυνοι τους ανακοίνωσαν ότι θα μεταφερθούν σε νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στο στρατόπεδο “Ευθυμιόπουλου” στο Κουτσόχερο, εμφανίζονται σφόδρα δυσαρεστημένοι από τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να στείλουν επιστολή με αποδέκτες αντιπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών, τον δήμαρχο Λάρισας και τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης, στην οποία απαριθμούν τα παράπονά τους. Την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας “καρκινοβατεί” εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και τα νοσοκομεία της χώρας παρουσιάζουν τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να μένουν χωρίς περίθαλψη, οι Αφγανοί “φιλοξενούμενοι” γκρινιάζουν διότι, όπως λένε, “οι ιατρικές υπηρεσίες και τα φάρμακα δεν επαρκούν για όλους, ενώ οι γιατροί δεν έχουν ούτε μία ένεση για τους πρόσφυγες, ακόμα και όταν πρόκειται για σοβαρές και ειδικές περιπτώσεις”.
Οι Αφγανοί μετανάστες διαμαρτύρονται, επίσης, διότι οι υπηρεσίες υγιεινής (λουτρά, τουαλέτες) είναι κακές, το νερό δεν είναι ζεστό και ελλοχεύει ο κίνδυνος μολύνσεων λόγω των εντόμων που συγκεντρώνονται στην περιοχή όπου έχουν στηθεί οι σκηνές τους. Όπως φαίνεται, οι Αφγανοί δεν θέλουν να χάσουν και τις ανέσεις που προσφέρει η τεχνολογία, καθώς ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον καταυλισμό είναι η αδυναμία τους να συνδεθούν στο διαδίκτυο και να φορτίσουν με ευκολία τα (πανάκριβα) κινητά τους τηλέφωνα!».
Σ' αυτόν τον Τόπο υπάρχει μια παροιμία η οποία λέει “δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι”. Εδώ έχουμε κάποιους “πρόσφυγες” (λαθρομετανάστες στην πραγματικότητα), οι οποίοι θεωρώντας προφανώς ότι είναι τουρίστες ζητούν να τους φέρονται λες και είναι θαμώνες σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.
Η εικόνα αυτή βεβαίως, με τις θρασύτατες απαιτήσεις των αφγανών με τα πανάκριβα κινητά τηλέφωνα, απέχει πολύ από κατασκευασμένες δακρύβρεχτες εικόνες που προβάλλουν τόσο η κρατική τηλεόραση όσο και τα ιδιωτικά κανάλια για τους “κακόμοιρους” και “πάμπτωχους” δήθεν πρόσφυγες. Εάν σήμερα γκρινιάζουν και παραπονιούνται σαν... λόρδοι, επειδή δεν τους φέρονται με την λογική του “ο πελάτης έχει πάντα δίκιο” και απαιτούν περιττές πολυτέλειες, ας σκεφτούμε πόσο πολύ περισσότερες θα είναι οι απαιτήσεις τους στο άμεσο μέλλον.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: