Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Σ.Δήμα για την τρίτη ψηφοφορία του Π.τ.Δ.

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει τους ιθύνοντας του Μεγάρου Μαξίμου με πρώτο και καλύτερο τον Αντώνη Σαμαρά που σκέφτηκαν για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα. Η υποψηφιότητα δεν «περπατάει» και ήδη σκέφτονται να πάνε στην τρίτη ψηφοφορία με άλλο πρόσωπο μπας και καταφέρουν να βάλουν στο «μαντρί» κανέναν από τους ανεξάρτητους βουλευτές.
Κυβερνητικές πηγές δεν έκρυβαν στο «defencenet.gr» την απογοήτευση τους όχι για το πρόσωπο του Σταύρου Δήμα, αλλά για την επιλογή ενός κομματικού στελέχους ως υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας και έλεγαν χαρακτηριστικά πως «ούτε τους δικούς μας δεν θα καταφέρουμε να πείσουμε να ψηφίσουν».
Και η εικόνα που υπάρχει είναι πώς μέχρι στιγμής ελάχιστοι είναι αυτοί που πέραν των βουλευτών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ λένε «ναι» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα η κυβέρνηση τρώει και ηχηρά χαστούκια όπως αυτό της Κατερίνας Μάρκου.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πώς το Μέγαρο Μαξίμου «μας οδηγεί στην αυτοκτονία των εκλογών», περιγράφοντας ένα κλίμα απόλυτης καταστροφής σε μία εκλογική αναμέτρηση.
Υπό τις συνθήκες αυτές, στην κυβέρνηση επικρατεί ένα πανικός, καθώς ο Σταύρος Δήμας μπορεί να έχει την αναγνώριση και τη συμπάθεια, αλλά από πολλούς αμφισβητείται η ικανότητά του να συγκεντρώσει ψήφους και πέραν του κυβερνητικού στρατοπέδου.
Κάπως έτσι τα σενάρια άρχισε να καλλιεργείται ένα κλίμα αντικατάστασης του στη τρίτη ψηφοφορία, το οποίο μάλιστα καλλιεργήθηκε και από τις δηλώσεις Σαμαρά και Βενιζέλου, οι οποίοι μίλησαν για μια υποψηφιότητα και για τις τρεις εκλογές.
Επισήμως το Μέγαρο Μαξίμου διαβεβαιώνει πώς αλλαγή προσώπου δεν πρόκειται να υπάρξει. Το Σύνταγμα όμως το επιτρέπει και ίσως οι δύο πρώτες ψηφοφορίες να το επιβάλλουν μήπως και διασωθεί η υπόληψη της κυβέρνησης.
Αν στην πρώτη εκλογική διαδικασία στη Βουλή, όπως λένε κάποιοι, ο κ. Δήμας λάβει για παράδειγμα έναν αριθμό ψήφων κοντά στον αριθμό των κυβερνητικών βουλευτών, κοντά στο 155 δηλαδή ή λίγο παραπάνω αυτό σημαίνει πώς δεν υπάρχει καμία τύχη για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Και η εικόνα αυτή είναι προς το παρόν. Οι, Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Καπερνάρος, Πάρις Μουτσινάς, Νίκη Φούντα και Νίκος Τσούκαλης δεν ψηφίζουν Πρόεδρο Δημοκρατίας, στο ίδιο μήκος κύματος και η Κατερίνα Μάρκου, ενώ προς το «όχι» κλείνουν και οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου.
Στενεύουν λοιπόν πολύ τα περιθώρια να πάρει ψήφους η κυβέρνηση από τους ανεξάρτητους βουλευτές, τη στιγμή που ΑΝ.ΕΛ. και ΔΗΜΑΡ λένε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας όποιος και να είναι υποψήφιος.
Η κυβέρνηση λοιπόν έφαγε γκόλ από τα αποδυτήρια με την επιλογή Δήμα και αναζητεί τώρα τον επόμενο υποψήφιο Πρόεδρο να δώσει την τελική μάχη της 29ης Δεκεμβρίου. Στο ΣΥΡΙΖΑ ήδη ετοιμάζονται γι’ αυτό το ενδεχόμενο.
Φαίνεται πώς τα Χριστούγεννα θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά ακόμη μεγαλύτερο η Πρωτοχρονιά…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: