Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ερώτηση στη Βουλή για τη μη αποδοχή των αρμάτων μάχης M1A1 Abrams από την Χρυσή Αυγή!!



Eρώτηση για την “άρνηση αποδοχής από την χώρα μας δωρεάς οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ” κατέθεσε ο βουλευτής Π. Ζησιμόπουλος προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλο στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Είναι γνωστό ότι μέχρι σήμερα συνεχίζει να υφίσταται η πρόταση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για δωρεάν παραχώρηση 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 ABRAMS. Τα άρματα αυτά διαθέτουν ως κύριο εξοπλισμό ένα λειόκανο πυροβόλο των 120mm τύπου Rheinmetall και ως δευτερεύοντα εξοπλισμό ένα βαρέως τύπου πολυβόλο 0.50 και δύο ελαφρού τύπου πολυβόλα 7.62mm. O εξοπλισμός αυτός αλλά και τα αντίστοιχα πυρομαχικά είναι εντός των τεχνολογικών δυνατοτήτων της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, δηλαδή παραγωγή και συντήρηση όλων των κλιμακίων, αλλά και των απαιτούμενων πυρομαχικών 0.50 και 7.62. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στα πυρομαχικά των 120mm, για τα οποία τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα έχουν αναπτύξει συνεργασία με ξένες εταιρείες για την παραγωγή του. Επίσης επισημαίνεται ότι την συντήρηση-επισκευή των εν λόγω αρμάτων, μπορεί να αναλάβει η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1) Γιατί δεν γίνεται δεκτή η προσφορά των αρμάτων, ειδικά σε μία περίοδο που υπάρχει αυξημένη προκλητικότητα από την πλευρά των τούρκων;

2) Για ποιους λόγους δεν λαμβάνεται υπόψη και το όφελος σε επίπεδο ανάπτυξης της αμυντικής τεχνολογίας που μπορούμε ως χώρα να έχουμε καθώς και της δημιουργίας εκατοντάδων θέσεων εργασίας, σαν συνέπεια της αποδοχής της προσφοράς των αρμάτων;»

strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: