Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ομολογία σοκ: Η εισφορά αλληλεγγύης δεν πάει στους ανέργους, αλλά στους δανειστές!!!



Σε μια πρωτοφανή αποκάλυψη προχώρησε απόψε ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του συναγωνιστή Ιωάννη Λαγού σχετικά με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που δεν έφτασε στον ΟΑΕΔ.

Ο υφυπουργός της μνημονιακής συγκυβέρνησης παραδέχτηκε πως η εν λόγω εισφορά -2% υπέρ ανέργων κατά την πληρωμή της τακτικής μισθοδοσίας και των άλλων πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων του μισθοδοτούμενου προσωπικού του δημοσίου, των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΚΟ) και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ)- που υποχρεούνται να καταβάλλουν όλοι οι οι υπάλληλοι του Δημοσίου αποτελεί ακόμα ένα χαράτσι - βορά στα νύχια των δανειστών.
Συγκεκριμένα, ο Ν. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε την "παρεξήγηση" και τόνισε πως η εν λόγω εισφορά πηγαίνει αυτούσια στον κρατικό προϋπολογισμό και δεν έχει αποδοθεί στον ΟΑΕΔ! Ο Συναγωνιστής Λαγός ανέδειξε την υποκρισία και την αναλγησία του κρατικού μηχανισμού για το συγκεκριμένο μείζον κοινωνικό θέμα, ενώ στην ερώτηση: "Πού πήγαν τελικά τα λεφτά, όπως τα χρήματα για τους πυρόπληκτους;", η απάντηση του υφυπουργού ήταν η ίδια: "Σε ένα κωδικό του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους"... Με λίγα λόγια υπέρ δανειστών!

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: