Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Σταλινική πρόταση αποκλεισμού της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα έφαγε... πόρτα!!



Προσπάθεια να αποκλείσει την Χρυσή Αυγή από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καλαμάτας, που θα γίνουν στις 23 Μαρτίου, κατέβαλλε το κόμμα των τελευταίων νοσταλγών...

του Στάλιν στην υφήλιο στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Καλαμάτας, αλλά… έφαγε πόρτα! Το θέμα ετέθη στο δημοτικό συμβούλιο από τον έναν και μοναδικό (σαν την καλαμιά στον κάμπο…) σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ). Ιδού τι είπε το σταλινικό υπόλειμμα:

«Αποτελεί προσβολή για τους αγώνες των Ελλήνων η πρόσκληση του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις, με το πρόσχημα ότι εκπροσωπείται στη Βουλή. Και ο Χίτλερ μπήκε στη γερμανική Βουλή με 43%, αυτό τον εξαγνίζει ή έπαψε να είναι φασίστας;».

Φυσικά, με τη σταλινική πρόταση συμφώνησαν τα ορφανά του Τσαουσέσκου και… κρυφονοσταλγών του Στάλιν («Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» -ΣΥΡΙΖΑ): «Το αίτημα είναι βάσιμο. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή της περιοχής του Δημαρχείου από μέλη της Χρυσής Αυγής, όταν πριν μερικούς μήνες επιχείρησαν να σταματήσουν αντιφασιστική πορεία στην Αριστομένους. Είναι συμμορία που με το περιεχόμενο της δράσης τους θέτουν εαυτούς εκτός κοινοβουλευτικών διαδικασιών».

Στη συνέχεια παρενέβησαν οι επικεφαλείς της μείζονος αντιπολιτεύσεως κι ενός ακόμα ανεξάρτητου συνδυασμού, που τάχθηκαν κατά της λογικής των αποκλεισμών.

Ακολούθησε παρέμβαση του συμβούλου Γιάννη Μπάκα, ο οποίος επέστρεψε το… μπούμερανγκ στο ΚΚΕ:

«Η λογική του αποκλεισμού ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Και η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε -με αυτή την αφορμή- να ζητήσει τον αποκλεισμό του σταλινικού απολιθώματος του ΚΚΕ». Απευθυνόμενος δε στο… σταλινικό απολίθωμα, τον κάλεσε να δηλώσει αν το κόμμα του αναγνωρίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος. Κι όπως ήταν φυσικό, απάντηση δεν πήρε…

Τέλος, το λόγο πήρε ο δήμαρχος της πόλης, Π. Νίκας, ο οποίος είπε τα εξής:

«Δεν μπορεί η δημοτική αρχή να υιοθετήσει την πρόταση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, για τυπικούς, αλλά και για ουσιαστικούς λόγους. Η τυπική διάσταση του θέματος είναι πως το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στις εκδηλώσεις αποτελεί νόμο του κράτους και δεν μπορεί επομένως η δημοτική αρχή να τον παραβιάσει. Η ουσιαστική διάσταση, έχει να κάνει με τη λογική των αποκλεισμών. Σε πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, τα κομμουνιστικά κόμματα αποκλείονται και τα σύμβολά τους κηρύσσονται εκτός νόμου. Το ερώτημα είναι επομένως, τασσόμαστε εναντίον έκνομων πρακτικών ή απαγορεύουμε τις απόψεις; Θυμηθείτε τι προκάλεσε το ιδιώνυμο στη χώρα μας, πριν πολλά χρόνια. Κάνω έκκληση να προωθήσουμε την ενότητα, αποκλείοντας με τη στάση μας αυτή όποιον τάσσεται εναντίον της. Η δημοτική αρχή, πάντως, θα σεβαστεί τους νόμους και το Σύνταγμα».

Ακολούθησε ψηφοφορία και η επαίσχυντη πρόταση των ορφανών του Στάλιν απερρίφθη… χωρίς επαίνους. Συμπερασματικά, αυτά που ήξεραν τα κουμούνια, καλό είναι να τα ξεχάσουν. Ο τροχός γυρίζει και στις επόμενες εκλογές θα είναι σίγουρα αυτοί… από κάτω!

ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: