Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ο ΣΚΛΑΒΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΑΠΑ...



Νέα συνάντηση έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στη διάρκεια της οποίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόκειται να απευθύνει πρόσκληση στον Ποντίφικα, να επισκεφθεί το Φανάρι.

Την πρόθεσή του αυτή ο κ. Βαρθολομαίος την έκανε γνωστή χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ιταλικό Πρακτορείο ANSA.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε και στην προσωπικότητα του νέου Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με τον οποίο είχε την πρώτη άτυπη συνάντηση το βράδυ της Δευτέρας, οπότε είχαν την ευκαιρία να δειπνήσουν μαζί και να συζητήσουν για περίπου δύο ώρες. «Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ένας καλός ποιμήν των πιστών του», είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε δηλώσεις του στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με έμφαση στον θερμό εναγκαλισμό του Πάπα Φραγκίσκου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στο τέλος της χθεσινής «τελετής για την έναρξη του ιερατικού λειτουργήματος του επισκόπου της Ρώμης και διαδόχου του Πέτρου», όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο Ποντίφικας.

Σε ειδικό αφιέρωμά του, το τηλεοπτικό δίκτυο Rai Uno μετέδωσε, πριν λίγο ότι «ο νέος πάπας, με τις πρώτες του κινήσεις, δείχνει να θέλει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει να έλθει όσο πιο κοντά γίνεται με τους Ορθοδόξους, θέτοντας υπό συζήτηση, πιθανότατα, ακόμη και τα ίδια τα κύρια στοιχεία του πρωτείου του».

Στα «ισχυρά κοινά σημεία» του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη, τονίζεται από την ιταλική τηλεόραση, η στράτευση για την προστασία του περιβάλλοντος, η απλότητα και η αμεσότητα στη σχέση τους με τους πιστούς και η διάθεση για ειλικρινή διάλογο με τις άλλες θρησκείες.

Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια: