Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Επιμήκυνση του προβλήματος η απόφαση του eurogroup


Επιμήκυνση του προβλήματος η απόφαση του eurogroup
Άλλη μια πολιτική Ευρώ-συμφωνία με οικονομικές εκτιμήσεις από την σφαίρα της φαντασίας και πιθανότητες πραγματοποίησης … αρνητικές.
Η χθεσινοβραδινή εικόνα του Αντώνη Σαμαρά ήταν ενδεικτική της κατάστασης στην οποία από τους δικούς του χειρισμούς έχει εσχάτως περιέλθει η χώρα. Το κουρασμένο βλέφαρο στο δεξί του (βεβαρυμμένο) μάτι μόλις που το κρατούσε ανοιχτό. Το πρόσωπό του σκαμμένο. Η όψη του, όσο και αν ο πρωθυπουργικός θεατρινισμός για λόγους τόνωσης του ηθικού των πολιτών το επιβάλει, δεν μπορούσε να κοροϊδέψει για το τι μέλλει γενέσθαι για την χώρα. Μόνο ο κ. (τον είπα και κύριο … αναφωνούσε ένας καθηγητής μας στο Λύκειο) Βενιζέλος, αυτός ο μαέστρος της υποκριτικής τέχνης, στάθηκε και πάλι ακλόνητος στο ύψος των περιστάσεων χαιρετίζοντας και αυτήν την Ευρώ-συμφωνία, σταθμό σωτηρίας για την χώρα.
Τι κατάφερε η Συγκυβέρνηση; Να κερδίσει πολιτικό χρόνο. Τι σημαίνει αυτό; Λέγειν στις αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ (ο εξάδελφος του πρωθυπουργού κ. Νότης Μηταράκης είναι στρατηγικά τοποθετημένος εξάλλου για να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν). Το πάνω χέρι στο ποια δική μας δικηγορική εταιρεία και ποιος ημέτερος χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα επιλεγεί για το κάθε κομμάτι και φυσικά σε ποιόν κολλητό με τον οποίον κάνουμε δουλίτσες λόγω σχέσης φαμελιάς, κουμπαριάς, επιχειρηματικής συνεργασίας, παλαιόθεν φιλίας, αλλά και εργασίας άμεσων συγγενικών μας προσώπων σε διευθυντικές θέσεις των εταιριών του παράγοντα, θα πάνε τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού κράτους. Όσο για τα έσοδα από αυτές; Όσο λιγότερα πληρώσει τελικά ο δικός μας, τόσο καλύτερα. Εξάλλου αυτά θα πάνε απευθείας στο ταμείο των δανειστών. Τους πιάνουμε και ρόιδα με άλλα λόγια.
Κατ’ ουσία, κανείς δεν πιστεύει πως οι προβλέψεις του νέου προγράμματος/χρονοδιαγράμματος που συμφωνήθηκε θα επιβεβαιωθούν στην πράξη. Ούτε και οι ίδιοι που τις συμφώνησαν και τις υπέγραψαν. Η πιθανότητα κάτι τέτοιου να συμβεί είναι … αρνητική. Κερδίζουν και βολεύονται όμως όλοι αυτοί οι συμμετέχοντες πολιτικοί, αφού το πράγμα συγκρατείται έστω και τεχνητά μέχρι και τις Γερμανικές εκλογές. Μετά από αυτές, όλα παίζονται εξ αρχής, όλα είναι ορθάνοιχτά!
Οικονομικός Παρατηρητής
xryshaygh

Δεν υπάρχουν σχόλια: