Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Τουρκικά στρατεύματα ζήτησε ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής


Τουρκία και Αίγυπτος πρέπει να στείλουν στρατεύματα στη Γάζα για την επιτήρηση της εκεχειρίας η οποία είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί στο άμεσο μέλλον δήλωσες από την Άγκυρα ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής Nabil Maarouf.
Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε πως η αποστολή των στρατευμάτων από Τουρκία και Αίγυπτο πρέπει να γίνει άμεσα και χρονοτριβές.
«Η καλύτερη λύση για το μέλλον της Παλαιστίνης είναι η παρουσία τουρκικών και αιγυπτιακών στρατευμάτων στη Γάζα καθώς είναι δύο σημαντικές και γειτονικές χώρες στην περιοχή. Το Ισραήλ δε θα τολμούσε να επιτεθεί στη Γάζα παρουσία τουρκικών και αιγυπτιακών στρατευμάτων εκεί. Αυτό θα βοηθούσε στην εκτόνωση της κρίσης. Αυτή είναι η λύση», δήλωσε ο Maarouf. Πάντως ο ίδιος συμπλήρωσε πως τα στρατεύματα αυτά θα πρέπει να βρίσκονται κάτω από την εποπτεία των ΗΕ.
«Δεν θέλουμε άλλες δηλώσεις που να προέρχονται από περιφερειακές και παγκόσμιες δυνάμεις. Θέλουμε δράση και μάλιστα άμεση κάτι που θα σώσει πολλές ζωές Παλαιστινίων στη Γάζα. Η Τουρκία και9 η Αίγυπτος θα πρέπει να αποστείλουν άμεσα στρατεύματα στη Γάζα αλλά και σε άλλες παλαιστινιακές περιοχές για να σώσουν τις ζωές Παλαιστινίων. Αυτό πάντως δεν είναι ένα επίσημο αίτημα αλλά μάλλον μια προσωπική μου τοποθέτηση» κατέληξε ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: