Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Τοξικομανής σκότωσε τον Ιρακινό...


Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Τοξικομανής σκότωσε τον Ιρακινό...
Αλλάζουν τα δεδομένα για το «ρατσιστικό» έγκλημα κατά του Ιρακινού, στην οδό Αναξαγόρα κι όλα δείχνουν πως όσοι βιάστηκαν να κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις θα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν (και κάποιοι κρατικοί λειτουργοί βεβαίως θα πρέπει να παραιτηθούν). Ιδού το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» και τα συμπεράσματα δικά σας:

«Χωρίς να επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής οι «βιαστικές» διαρροές της Αστυνομίας περί ρατσιστικής επίθεσης, συνεχίζονται «στο σκοτάδι» οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του 19χρονου Ιρακινού τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ομόνοια. Φως στα πραγματικά αίτια θανάτου αλλά και στα κίνητρα της επίθεσης αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που έγινε προχθές στη σορό του νεαρού.

Όπως ανέφερε στη «δημοκρατία» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «θεωρούμε σημαντικό ότι θα έχουμε αύριο (σ.σ.: σήμερα) το πόρισμα του ιατροδικαστή, καθώς σε πρώτη φάση θα διαπιστώσουμε εάν ο θάνατος επήλθε ύστερα από χτυπήματα με μαχαίρι, με άλλο αιχμηρό αντικείμενο ή και με πέτρες». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «έως τώρα, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι οι δράστες επέβαιναν σε τέσσερις μοτοσικλέτες και πριν από την επίθεση στο θύμα είχαν καταδιώξει δύο ακόμη αλλοδαπούς διαφορετικών εθνικοτήτων. Από την πλευρά μας εξετάζουμε όμως όλα τα ενδεχόμενα, βάσει των στοιχείων που συλλέγουμε». Στον φάκελο της προανάκρισης θα προστεθούν, επίσης, μαρτυρίες κατοίκων στη συγκεκριμένη γειτονιά, αλλά και οπτικό υλικό από κάμερες κυκλοφορίας (επί της Πειραιώς) που ενδέχεται να έχουν καταγράψει τα πρόσωπα των δραστών.

Τις αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών που χαρακτήριζαν ανοικτά την επίθεση ως «ρατσιστικού χαρακτήρα» ήρθαν πάντως να αποδυναμώσουν καταγγελίες που έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με επεισόδιο που προηγήθηκε της δολοφονίας. Το συγκεκριμένο σενάριο φέρει τον Ιρακινό μαζί με ένα ακόμη άτομο να επιτίθενται σε ζευγάρι τοξικομανών -έναν άνδρα και μία γυναίκα- που διέσχιζε την οδό Αναξαγόρα, λίγο πριν από τις 4.30 τα ξημερώματα της Κυριακής. Στο επεισόδιο ο Ιρακινός φέρεται να προσπάθησε να αποσπάσει μία τσάντα που κρατούσε η κοπέλα, με αποτέλεσμα ο άνδρας που τη συνόδευε να αντιδράσει και να του επιτεθεί με μια μεγάλη πέτρα. Όπως προστίθεται στην καταγγελία, κατά τη συμπλοκή ο τοξικομανής προκάλεσε βαρύτατα τραύματα στο κεφάλι του 19χρονου Ιρακινού, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά τελικά έπεσε αναίσθητος στον αριθμό 17 της οδού Αναξαγόρα. Αμέσως περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε με ασθενοφόρο τον τραυματία στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Περίπου εννέα ώρες μετά το επεισόδιο, στις 13.15 της Κυριακής, ο νεαρός υπέκυψε στα τραύματά του.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έκανε λόγο για πέντε δράστες που επέβαιναν σε τέσσερις μοτοσικλέτες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ομάδα των πέντε, νωρίτερα, είχε επιτεθεί σε έναν Ρουμάνο και έναν Μαροκινό που κινούνταν στην ίδια περιοχή. Όσον αφορά τα αίτια του θανάτου, οι αστυνομικοί τόνιζαν ότι το θύμα «έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο», σημειώνοντας ότι το πιθανότερο είναι να προκλήθηκαν από μαχαίρι».
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/efhmerida-dhmokratia-tojikomanhs-skotwse-ton-irakino

Δεν υπάρχουν σχόλια: