Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Η Deutsche Welle προαναγγέλλει μετεκλογική «παρέμβαση» της Δύσης στα ελληνοτουρκικά, δηλαδή «Πρέσπες του Αιγαίου»!

 

Η Deutsche Welle προαναγγέλλει μετεκλογική «παρέμβαση» της Δύσης στα ελληνοτουρκικά, δηλαδή «Πρέσπες του Αιγαίου»!

Τελευταία, ακούμε πολύ συχνά για «Πρέσπες του Αιγαίου» – ότι δηλαδή, Ελλάδα και Τουρκία θα υπογράψουν συμφωνία διαμοιρασμού του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου, κατά τα πρότυπα της διαβόητης «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Πότε θα συμβεί αυτό; Η Deutsche Welle (γερμανικός διεθνούς εμβέλειας ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός που χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του κράτους της Γερμανίας…), προαναγγέλλει «παρέμβαση» της Δύσης στα ελληνοτουρκικά, δηλαδή «Πρέσπες του Αιγαίου», αμέσως μετά τις προσεχείς εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα!

Ιδού πως ολοκληρώνεται το αναλυτικό δημοσίευμα του γερμανικού ειδησεογραφικού κολοσσού: 

«Το μήνυμα με λίγα λόγια: Μετά τις εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα, θα υπάρξει μια διεθνώς συντονισμένη νέα προσπάθεια επίλυσης των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών. Ενώ πέρυσι γινόταν λόγος για τον κίνδυνο κλιμάκωσης, τώρα κορυφαίοι δυτικοί διπλωμάτες συντονισμένα για «παράθυρο ευκαιρίας». ΗΠΑ και Γερμανία επιθυμούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στη νέα δυτική πρωτοβουλία…».

Επιπλέον, η Deutsche Welle παραθέτει –προς επιβεβαίωση της προαναγγελίας- και τις σχετικές δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, στο φόρουμ των Δελφών:

«Θα δούμε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων μετά τις εκλογές. Υπάρχει επιθυμία για συμβιβασμό και από τις δύο πλευρές. Οι διαφορές είναι δυνατόν να επιλυθούν, αφού τελικά δεν πρόκειται για τη σχέση Ισραήλ και Παλαιστίνης. Καμία από τις δύο πλευρές (δηλαδή ούτε οι Έλληνες ούτε και οι Τούρκοι) δεν έχουν το μονοπώλιο του τι είναι σωστό και τι λάθος».

Η ώρα, λοιπόν, του μεγάλου ξεπουλήματος έφτασε! Και οι «Πρέσπες του Αιγαίου» θα γίνουν με οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει στην Ελλάδα, καθώς όλοι (οι του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου») έχουν προσυμφωνήσει με την «σωστή πλευρά της ιστορίας»! Γι’ αυτό άλλωστε, τα εθνικά θέματα απουσιάζουν παντελώς από την προεκλογική εκστρατεία, για πρώτη φορά στην εκλογική ιστορία της Ελλάδος! 

Α.Β.

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: