Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Υπόθεση «Πάτση», κάποιοι κάνουν ότι ζουν σε άλλη χώρα

 

Βγήκε στην φόρα η ιστορία με τις εταιρείες του βουλευτή Γρεβενών, όχι πλέον της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση και όλοι κάνουν ότι “έπεσαν από τα σύννεφα”. Εξαγόραζε, λένε, δάνεια ανθρώπων που δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν και τον κάλεσαν σε απολογία Οι εξηγήσεις του δεν τους κάλυψαν και τον διέγραψαν. 

Ο ίδιος δήλωσε με ανάρτηση του ότι θά παραμείνει βουλευτής Γρεβενών και όσοι τον ψήφισαν θα έχουν τον “Ανδρέα που ξέρουν”. Μάλιστα. Τώρα εκεί στην ΝΔ γιατί εκπλήσσονται; Κάποιες δραστηριότητες ήταν γνωστές, απλά τώρα εξυπηρετεί κάποιους να έρθουν στην επιφάνεια. Τους πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και να πέσουν στα χέρια ξένων ή ελληνικών εταιρειών, δεν έχει σημασία, δεν τους ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά ζητήματα της ΝΔ. 

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης ο γνωστός Αντώναρος κατηγόρησε, όχι μόνον τον Μητσοτάκη, αλλά και τον Κώστα Τασούλα και τον Κυριάκο Πιερρακακη ότι ήξεραν και είναι πολιτικά και ίσως και ποινικά υπόλογοι. 

Αυτά είναι εσωτερικά ζητήματα “κόντρες” ανάμεσα στις αλληλοσυγκρουόμενες ομάδες και συμφέροντα στο κόμμα. 

Άλλωστε και άλλοι είχαν ή έχουν παρόμοιες εταιρείες αλλά το κάθε τι έρχεται στην επιφάνεια όταν συμφέρει κάποιους όχι ότι ενδιαφέρονται για τους πολίτες. 

Εξάλλου οι κυβερνήσεις είναι που έδωσαν το δικαίωμα σε κάποιους να δραστηριοποιούνται με αυτόν τον τρόπο. 

Πάντως όταν κάποιος, ο κάθε Πάτσης, παίρνει δάνειο 4 εκατομμυρίων για να εξαγοράσει δάνεια ύψους 64 εκατομμυρίων, ούτε δικά του χρήματα δεν χρησιμοποίησε, δεν τον διώχνεις. Τον κάνεις υπουργό Οικονομικών ή καλύτερα Ανάπτυξης και αφήνεις τους άλλους να ψάχνουν το “καλάθι της νοικοκυράς” μήπως και μπορέσουμε να φάμε κάτι. 

Αστειευόμαστε, πάντως η όλη υπόθεση δείχνει και το πως πραγματικά σκέφτονται και το πόσο μας υπολογίζουν οι κυβερνώντες. 

Όσο για τον Πάτση δήλωσε πως καλά έκανε ο Μητσοτάκης και τον διέγραψε γιατί το ζήτημα το εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτό τους ενδιαφέρει μόνο, το να μην χάσουν ψήφους, όχι ο ελληνικός λαός. 

Πάντως παρά το ότι γίνεται η ΝΔ είναι 7-8 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημοσκοπήσεις. 

Το γιατί άγνωστο, στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν πιστεύουν στις δημοσκοπήσεις και η άλλη πλευρά λέει ότι ο κόσμος δεν ξεχνα τι πέρασε επί Τσίπρα. Οι εκλογές θα δείξουν. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η περίπτωση Πάτση δεν είναι η μόνη και γνωρίζουν για όλες, απλά “βγαίνουν στην φόρα” όσες εξυπηρετούν και όταν εξυπηρετούν κάποιες σκοπιμότητες.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: