Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και τα βρωμικά παιχνίδια των καναλιών

 

Μέσα της περασμένης εβδομάδος και όλα τα κανάλια χωρίς εξαίρεση, βγήκαν με τίτλους που προκαλούσαν πανικό ότι η τιμή του πετρελαίου θερμάνσεως θα κυμανθεί από 1,53 έως 1,57 ευρώ. Τέτοια ακρίβεια υπολόγιζαν… Και φυσικό είναι ο κόσμος, ο απλός λαός, αυτοί που μετράνε τα ευρώ, να κάνει διαιρέσεις και πολλαπλασιασμούς και να προσπαθεί να δει πως θα τα βγάλει πέρα! και φυσικά δεν ευχαριστήθηκε καθόλου από το γεγονός ότι αφού πέρσι η τιμή του πετρελαίου ήταν λίγο πάνω από το 1 ευρώ. 

Και το θαύμα έγινε… και ο Μωϋσής Κυριάκος καθάρισε! Και μέσα σε λίγες ημέρες η τιμή του πετρελαίου θερμάνσεως έπεσε (λες και είχε ποτέ ανέβει…). Και έτσι, διαβάσαμε στους τίτλους των εφημερίδων και είδαμε στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών ότι ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θερμάνσεως με τιμή από 1,31 ευρώ το λίτρο. Και ευχαριστήθηκαν οι βλάκες, που συναπαρτίζουν αυτό που λέγεται λαός, τους οποίους χωρίς δυσκολία ποδηγετούν οι “νταβατζήδες” του χρήματος και δεν σκέφτονται ότι ενώ στο μισθό τους έχουν πάρει 0% αύξηση, θα πληρώσουν το πετρέλαιο με 30% αύξηση! Και δεν σκέφτονται επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος της τιμής αυτής είναι φόρος… και δεν σκέφτονται επίσης ότι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης με διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς πληρώνουν το πετρέλαιο το ίδιο ή και λιγότερο… 

Και βεβαίως αυτή η χοντροκομμένη απάτη γίνεται σε συνεργασία της κυβερνήσεως (όχι μόνο της παρούσης αλλά της οποιασδήποτε) με τα κανάλια και της φυλλάδες, τα οποία κανάλια και φυλλάδες χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, και όποτε το πράγμα δεν πάει άλλο, ρίχνουν ένα κανόνι και συνεχίζει το έργο τους κάποιος άλλος “νταβατζής” χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ αγοράζοντας τον τίτλο. Αυτά γίνονται στην Ελλάδα, που θα αδικούσαμε την Κολομβία εάν την λέγαμε Κολομβία της Ευρώπης γιατί αυτά ούτε στην Κολομβία δεν γίνονται. 

Ι.Γ.Μ.

https://koinonikosethnikismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: