Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Κυρώσεις; Ποιες κυρώσεις; Σε επίπεδα – ρεκόρ το πλεόνασμα της Ρωσσίας!

 

Την ίδια ώρα που οι πάντες προβλέπουν «μαύρο χειμώνα» στην Ευρώπη, με τρομερή ακρίβεια, κρύο κι ελλείψεις σε βασικά είδη, οι κυρώσεις των Ευρωπαίων κατά της Ρωσσίας (για «να μην χρηματοδοτείται ο πόλεμος του Πούτιν») αποδεικνύονται… σωτήριες για την ρωσσική οικονομία!!!

Έτσι, στο επίπεδο – ρεκόρ των 70,1 δισ. δολαρίων αυξήθηκε το πλεόνασμα του ρωσσικού ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, καθώς εκτινάχθηκαν τα έσοδα από τις εξαγωγές ενέργειας και εμπορευμάτων στις νέες αγορές, εκτός Ευρώπης, που βρήκε η Μόσχα προκειμένου να αχρηστέψει τις κυρώσεις!

Κι όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το πλεόνασμα της Ρωσσίας ήταν το μεγαλύτερο από το 1994, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα της Ρωσσίας.

Συνολικά, για τους πρώτους 6 μήνες του 2022, το πλεόνασμα έφτασε τα 138,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αλήθεια, πότε θα σταματήσει αυτή η παρανοϊκή και αυτοκτονική πολιτική των κυρώσεων, που πλήττει μόνο τους ευρωπαϊκούς λαούς και ωφελεί –αντί να βλάπτει- την Ρωσσία, αλλά και τις ΗΠΑ; Ή μήπως ο πραγματικός σκοπός των υπερατλαντικών «προστατών» της Ευρώπης, που επέβαλλαν στα ανδρείκελά τους (Μακρόν, Ντράγκι, Μητσοτάκη και λοιπούς…) να εφαρμόσουν κυρώσεις κατά της Ρωσσίας, είναι ο οικονομικός αφανισμός της Ευρώπης;

https://koinonikosethnikismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: