Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Στην Ρωσσία, οι φιλοδυτικοί ψήφισαν το… Κομμουνιστικό Κόμμα

 

Στην Ρωσσία, διεξήχθηκαν οι βουλευτικές εκλογές και νικητής ανεδείχθη το κόμμα του προέδρου Πούτιν, Ενιαία Ρωσία, με ποσοστά κοντά στο 50%.

Άνοδο παρουσίασαν τα ποσοστά του Κομμουνιστικού Κόμματος, που από 13% που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές, έφτασε τώρα στο 19%, ενώ το κόμμα του εθνικιστή ηγέτη Βλαδίμηρου Ζιρινόφσκι έλαβε περίπου 10%. 

Κι ενώ όλα τα εγχώρια ΜΜΕ επισημαίνουν την άνοδο του ΚΚ και επιχαίρουν γι’ αυτήν, κάνουν πως δεν ξέρουν από πού προήλθε!

Όλες τις προηγούμενες μέρες, λοιπόν, ο φυλακισμένος φιλοδυτικός και φιλελεύθερος επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, που δεν κατήλθε στις εκλογές, κάλεσε τους Ρώσσους να ψηφίσουν το… Κομμουνιστικό Κόμμα! Μάλιστα, η εκστρατεία του Ναβάλνι έκανε λόγο για “έξυπνη ψήφο” υπέρ των κομμουνιστών, μιας κι αυτοί ως δεύτερο κόμμα είχαν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν την Ενωμένη Ρωσία σε ξεχωριστές εκλογικές περιφέρειες – πράγμα που δεν συνέβη.

Άραγε, οι Αμερικανοί προστάτες του Ναβάλνι, συμφώνησαν με την «έξυπνη ψήφο» που πρότεινε, υπέρ του ΚΚ; Προφανώς και συμφώνησαν, καθώς το πρόβλημά τους δεν είναι –ούτε στην Ρωσσία, ούτε πουθενά!- οι ξοφλημένοι κομμουνιστές, αλλά ο Πούτιν και οι Ρώσσοι πατριώτες και εθνικιστές! 

https://koinonikosethnikismos.wpcomstaging.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: