Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Συνεχίζονται το αλαλούμ στα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία

 

Την στιγμή που ειδικοί και κυβέρνηση κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει της έλευσης του χειμώνα για την πανδημία, συνεχίζεται το αλλοπρόσαλλο των μέτρων για την αντιμετώπισή της σε όλα τα επίπεδα. 

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου άνοιξαν τα σχολεία στην χώρα και ξεκίνησε η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την είσοδο των ανεμβολίαστων στους κλειστούς χώρους, κυρίως στην εστίαση από την οποία και αποκλείονται. 

Έχουμε όμως τα εξής παράλογα: οι μαθητές θα μπορούν να εισέρχονται στις τάξεις τους μόνον μετά την διενέργεια self test, ενώ οι νέοι από 12-17 ετών θα μπορούν να μεταβούν σε κατάστημα εστίασης μόνον με αρνητικό rapid test. 

Αυτό δικαιολογήθηκε από την κυβέρνηση με το σκεπτικό ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε παιδιά που συνοδεύονται από τους εμβολιασμένους γονείς τους από το να βρίσκονται σε ένα κατάστημα εστίασης. Μέχρι εδώ καλά, αλλά γιατί χρειάζεται άλλου είδους τεστ για το σχολείο και άλλο για ένα κατάστημα; Ή είναι αξιόπιστα τα self test ή δεν είναι, εκτός των άλλων υπάρχουν και καταγγελίες ότι σε κάποιες, αρκετές, αίθουσες διδασκαλίας ο αριθμός των παιδιών αγγίζει τα 26-27, η κυβέρνηση γνώριζε το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία αλλά δεν φρόντισε να υπάρχουν περισσότερες αίθουσες. 

Παράλογο δεύτερο: Οι πελάτες των καταστημάτων εστίασης μπορούν να εισέρχονται ή με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με πιστοποιητικό νόσησης, ενώ οι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται και με αρνητικό rapid test. Ερωτώμενος γι’ αυτό ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος δικαιολογήθηκε ως εξής: 

Είπε ότι η εργασία κάποιου που γίνεται για βιοποριστικούς λόγους είναι σεβαστή και δεν μπορούμε (η κυβέρνηση) να του το στερήσουμε με αυταρχικά μέτρα. 

Δηλαδή για να καταλάβουμε, το να ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους εργαζόμενους είναι αυταρχικό μέτρο, ενώ από τους πελάτες είναι δημοκρατικό, ωραία λογική. Και πως δεν θα στερηθεί κάποιος την εργασία του την στιγμή που σύμφωνα με τους ανθρώπους της εστίασης ένα ποσοστό της τάξεως του 40% των Ελλήνων είναι ανεμβολίαστο και δεν θα έχει πρόσβαση στην εστίαση, εάν υπολογίσουμε όσους έχουν νοσήσει το ποσοστό θα είναι κατά τι μικρότερο. Δεν θα μειωθούν τα έσοδα των καταστημάτων, δεν θα χάσουν κάποιοι την εργασία τους, τα λένε σοβαρά αυτά; 

Όλα αυτά την στιγμή που ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει πέσει αισθητά και οι ειδικοί θεωρούν ότι «ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού» και δεν πρόκειται να πιάσουμε το ποσοστό εμβολιασμών που θέλουμε. 

Φυσικά με ευθύνη της κυβέρνησης που πίστεψε ότι για ένα καθαρά ιατρικό και επιστημονικό ζήτημα μπορούσε να πείσει με 150άρια, δωροκάρτες και δωρεάν data (τα λιγουρεύεστε;).

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: